Natt til fredag slo tyvene seg bokstavelig talt inn til klokkene hos urmakeren Iversen & Co på kjøpesenteret Lagunen i Bergen.

Halvannet døgn senere er ikke politiet noe nærmere å ta ranerne, ifølge Morten Ørn, sjef for Bergen sør politistasjon. Ingen er til nå pågrepet.

— Det er ikke kommet noen opplysninger som gjør at vi står overfor noe snarlig gjennombrudd, sier Ørn.

Håpet på videobilder

Tre tyver vises på overvåkingsvideoen fra butikken. På videoen har de finlandshetter, går i normale klær, og bærer slitesterke handleposer til tyvegodset.

Ørn sier overvåkingsvideoene er gått gjennom – og «det er vanvittig mye» – men at det ikke var videre til hjelp.

— De kameraene vi håpet kunne gi oss opplysninger om gjerningsmennene før og umiddelbart etter tyveriet, har ikke gitt oss noe, sier politistasjonssjefen.

Vet ikke hvilken bil

Daglig leder Vibeche Antonissen i Iversen & co. Ur og Smykker, har anslått at klokker og smykker for to millioner kroner ble stjålet. Butikken er en av urmakerne i Bergen som fører de mest fasjonable klokkemerkene.

Den dyreste stjålne klokken var en Tag Heuer til 51.000 kroner.

— Området er ikke særlig kameraovervåket. Overvåkingen ved bybanestoppet rett ved viser ikke særlig, på grunn av pålegg fra Datatilsynet, sier Ørn.

Dermed vet ikke politiet hvordan tyvene kom seg unna, om de er flere enn tre eller hvilken retning tyvene tok i etterkant.

— Det er naturlig at de har kommet seg vekk i en bil, sier Ørn. Politiet har varslet andre distrikter som har vært utsatt for tilsvarende tyveri.

Eier Robert Antonissen har tidligere forklart BT at han la merke til en mann som kvelden før innbruddet studerte butikken nøye.

— Jeg la merke til en mann av østeuropeisk utseende som satt lenge utenfor butikken like før vi stengte klokken 21.00, sa han da.

15 min på å varsle

Det tok rundt 15 minutter fra alarmen gikk til politiet ble varslet, ifølge politiet. Ranerne tok seg inn rundt klokken 02.30, og brukte fire og et halvt minutt på selve innbruddet.

Bortimot ti minutter etter at tyvene hadde forsvunnet, kom vektere til butikken. De varslet deretter politiet.

Politiet har etterlyst vitner, men så langt har «veldig få» meldt seg, ifølge Ørn.

— Det kryr jo ikke av folk ved Lagunen klokken halv tre om natten, sier han.

Politistasjonssjefen kritiserer den såkalte skallsikringen – altså den ytre sikkerheten før montrene.

— Jeg skal ikke klandre noen, men det er vesentlig at tyver bruker lengre tid enn fem minutter. Når det er så kort tid, tyder det på at det er litt for lett, sier Ørn.

Til sammenligning brukte to tyver nitti sekunder på å bryte seg inn i kinasamlingen i Kode 1, tidligere Kunstmuseene i Bergen, i januar i år.