Administrerende direktør for Bergens to SAS-hoteller, Cornelius Middelthon, sier SAS har bedt hotellene legge samtlige restauranter og barer under lupen.

SAS vil konsentrere seg om romutleie og konferanser. Restaurantene og barene vil i stor grad bli leid ut eller eventuelt lagt ned.

Middelthon bekrefter at Radisson SAS Royal Hotel på Bryggen har inngått en avtale med Sinco og Espen Galtung Døsvig om å leie ut nattklubben Engelen Night Club. Kontrakten er i utgangspunktet på 12 år.

Utelivskjempe

Med denne leieavtalen befester Sinco sin rolle som et av de dominerende selskapene i Bergens uteliv.

Sinco driver allerede utestedet Metro i de andre SAS-hotellet i Bergen, Radisson SAS Hotel Norge, i tillegg til utestedene Fusion, Café Clue og Soho.

Middelthon bekrefter at erfaringene med Sinco og driften av Metro var utslagsgivende da Sinco fikk leiekontrakten på Engelen Night Club.

En gruppe ansatte på nattklubben, og to andre interessenter, nådde ikke opp i konkurransen.

Flere skal ut

Neste uke håper Middelthon å ha fått på plass en avtale om å leie ut restauranten A Hereford Beefstouw på Hotel Norge.

Også baren Madam Felle på SAS-hotellet på Bryggen er aktuell å leie ut, men der blir ikke avgjørelsen tatt får utpå vinteren.

Både Engelen Night Club, A Hereford Beefstouw og Madam Felle skal i utgangspunktet drives videre som i dag.

Men staben på restaurant Ole Bull i Hotel Norge risikerer oppsigelser, slik BA skrev i går.

En middag på Ole Bull kan snart være en saga blott.

— Der vil vi etter all sannsynlighet måtte stenge etter lunsj, sier Middelthon.

Frykter røykeloven

Tidligere i år la SAS-hotellet på Bryggen om driften på prestisjerestaurant Stattholderen for å kutte kostnader.

Det er færre forretningsfolk med representasjonskonto ute på byen, og det har utelivsbransjen merket. Det er en del av bakgrunne for at SAS nå vil overlate mer av restaurantene og utelivsstedene på hotellene til andre.

For Engelen Night Club spiller også frykten for konsekvensen av røykeforbudet i den nye røykeloven inn, sier Middelthon.

OVERTAR ENGELEN: Espen Galtung Døsvig skal overta driften av Engelen Night Club på Radisson SAS Royal Hotel på Bryggen. Hotellkjeden vil leie ut driften av storparten av utelivsstedene på hotellene.<br/>ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN