— Det er mye overvann, og folk på kjøre deretter for å unngå vannplaning, sier vaktoperatør Marit Hove i Statens vegvesen til bt.no.

De fleste steder er situasjonen blitt noe bedre utover ettermiddagen. Men i indre Sædalen står veien i fare for å bli stengt nå i kveld.

— En elv i Sædalen har vokst seg så stor at den går over en bro. Vi sender nå folk opp dit for å vurdere om veien må stenges, sier Hove.

Stengte Fløyfjellstunnelen

I formiddag ble det ene kjørefeltet i begge løpene i Fløyfjellstunnelen stengt på grunn av store vanndammer utenfor åpningene.

En halvtime senere, ved 12-tiden, var imidlertid vannet fjernet og kjørefeltene ble åpnet igjen. På Engen er det også en del vann, som gjør det vanskelig for fotgjengere enkelte steder. Biler kan fortsatt passere.

Innsjø i veien

På fylkesveien fra Os til Lepsøy, ved Tuen, lå det en aldri så liten innsjø over veien ved 11-tiden søndag. Ifølge politiet var det vanskelig å kjøre forbi.

Vegtrafikksentralen har ingen meldinger om denne veien.

Også på Bjørgeveien var det mye overvann i formiddag. På en strekning på 20-30 meter var det så mye vann at bilene som kjørte fra Fyllingsdalen mot Strømme måtte over i motgående kjørefelt, meldte politiet. Dette var en strekning mellom kryssene til Fyllingsdalsveien og Strømmeveien.

Vannet er nå rent unna, og man kan kjøre uten problemer i begge felt.

Presset opp bekkalokk

I Juvik på Askøy er en undergang såpass full av vann at fotgjengere uten verken båt eller redningsvest bør finne en annen rute.

Tidligere i dag var det også store dammer på Fjøsangerveien. Det er imidlertid forsvunnet.

Vegtrafikksentralen anbefaler gående på Hamreveien mellom Hamre og Sandven å ta på seg sjøstøvler på grunn av overvann.

På Kleppestø presset vanntrykket opp et bekkalokk, melder politiet.

Vegvesenet har to slambiler ute på veiene i dag for å rydde opp.

Tips Bergens Tidende om oversvømmelser i ditt nabolag! Send mail til webmaster@bt.no