Onsdag kveld måtte beboere i Damsgårdsveien i Solheimsviken nok en gang stå og se på at vannet fosset opp av bekkalokk og ned i kjellere, leiligheter og garasjer.

På grunn av store nedbørsmengder, klarte ikke avløpssystemet å svelge unna alt vannet.

— Nå er jeg ganske oppgitt, sier Regine Johnsen.

Tredje gang

22-åringen bor i en kjellerleilighet i Damsgårdsveien sammen med samboeren. Dette er tredje gang samboerparet har fått vann inn i leiligheten sin den siste måneden.

— Vi hadde allerede revet opp gulvet og deler av veggene for at det skulle tørke ut etter forrige oversvømmelse. Vi hadde også begynt å rive badet og derfor sto alle baderomsmøblene og vaskemaskinen i stuen. Nå er også det ødelagt, sier hun.

14. mai kom det rundt 5 centimeter med vann inn i leiligheten. I går sto vannet 35 centimeter opp på veggen.

— Vi hadde heldigvis satt en del ting på lager etter første gang det skjedde, men alt som sto på stuegulvet nå er ødelagt.

Kjeglekrøll

Samboerparet har bodd på hotell i to uker i påvente av at leiligheten skulle bli klar etter forrige oversvømmelse. Men nå har de flyttet inn til søsteren til Johnsen.

— I går fikk vi beskjed om at det måtte stå og tørke i en måned. Så kanskje vi kan flytte inn igjen om tre måneder, sier hun.

Fagansvarlig i Vann- og avløpsetaten i Bergen kommuen, Marit Aase, forteller at de har gått gjennom hele ledningsnettet i området torsdag morgen.

— Vi fant en kjegle i en kum i ledningsnettet. Dette forklarer mye av oversvømmelsen, men det er ikke sikkert det forklarer alt, sier Aase.

Kjeglen ble fjernet torsdag formiddag.

— Vi vil også ta en gjennomgang av hele systemet snarest og sette i verk tiltak slik at dette ikke skjer igjen, sier hun.