— Er filmene deres så dårlige at folk sovner av dem for tiden, kinodirektør Stein Sandvik?

— He, he, nei, jeg tror ikke det. Her har vi med en litt spesiell type kinogjenger å gjøre, humrer han. ý Vedkommende har nok vært mer ute etter tak over hodet for natten fremfor å se noen av filmene våre.

Den samme, sovende mannen ble funnet to morgener etter hverandre en helg for et par uker siden. Sannsynligvis har han lurt seg inn sent om kvelden, og gjemt seg for betjeningen. Begge morgenene ble han vekket av rengjøringspersonalet da det skulle gjøres rent. Mannen lå da og sov da i en av de minste kinosalene.

Nattfilm?

. Kanskje man kunne ha vist en nattfilm for ham?

— Nja, det er nok bedre han kommer tilbake og løser billett i ordinær åpningstid, sier kinodirektøren, som ikke kan huske at kinoen tidligere er blitt brukt som overnattingssted. Da forhåndssalget til «Ringenes herre» fant sted for noen uker siden, serverte Stein Sandvik frokost til alle ungdommene som overnattet utenfor Bergen Kino for å sikre seg billetter.

Slik oppvartning fikk ikke mannen som nylig søkte husvarme innenfor dørene. Han ble høflig bedt om å stå opp og forlate kinoen.

Ikke anmeldt

Bergen Kino har ikke anmeldt den ubudne gjesten til politiet.

— Han hadde verken stjålet eller ødelagt noe, og forlot kinoen pent og pyntelig etter å ha blitt vekket og bedt om å gå, sier kinodirektør Sandvik, som ikke har til hensikt å åpne dørene for permanent overnattingsvirksomhet.

— Vi har lagt om rutinene våre. De kinoansatte går nå mer grundig gjennom lokalene før det blir låst for kvelden, sier han.

TRØTT: Minst to ganger i det siste er en mann blitt funnet sovende inne i Konsertpaleet om morgenen.
TEGNING: GRO VIK