Ottar Tvedt fra Stord var én av dem som fikk oppleve værgudenes vrede natt til lørdag. Da han kom til Røldal var det kolonnekjøring over Haukeli med flere timers ventetid.

– Kjørte seg fast

– Som om ikke det var nok kjørte flere trailere seg fast fordi de ikke hadde kjetting. Vi skjønte hvor landet lå, og snudde etter én times venting. Men flere av dem som prøvde seg på kolonnekjøringen ble stående i tunneler gjennom natten. Jeg hørte om enkelte som ikke kom seg over fjellet før 13 timer etter at de startet fra Stord, sier Tvedt.

Har du bilder eller historier fra uværet på fjellovergangene? Send MMS til 2211 eller mail til 2211@bt.no.

Brøytevakt Tordis Breivik på Haukelisæter brøytestasjon bekrefter at flere bilister ble stående i tunnelene både på vestsiden og østsiden.

– Det var mildt sagt jævlig dårlig vær. Vi hadde vestavind opp i 56 knop, som er sterk storm, med masse snø. Sikten var lik null. En trailersjåfør som har kjørt strekningen siden 1980 sa at vi for guds skyld måtte stenge veien. Det gjorde vi klokken 19.40 fredag kveld, sier hun.

Sprengte snøskavler

– Enkelte bilister valgte å vente i tunnelene på at veien skulle åpne, i stedet for å snu. Jeg vet ikke hvor mange det dreier seg om, men da vi åpnet for kolonnekjøring klokken 12.30 lørdag, stod det 100 biler og ventet i hver retning, sier Breivik.

Vegvesenet åpnet for kolonnekjøring etter å ha sprengt vekk snøskavler som truet med å rase ut. Men klokken 06.00 søndag morgen ble veien stengt igjen. Klokken 11.00 var veien fremdeles stengt.

Sjekk oppdaterte veimeldinger her.

Breivik ber folk være forberedt på flere timers ventetid dersom Haukelifjell åpner for kolonnekjøring. Ved 11-tiden var også Hardangervidden stengt, mens det var kolonnekjøring over Hol-Aurland. Hemsedal-Filefjell var åpen.

Rådet er altså: Beregn god tid dersom du skal over fjellet i dag. Hvis ikke været bedrer seg kan det gå mot en lang ettermiddag og kveld for bilistene som skal hjem når søndagstrafikken tar seg opp.