– Jeg er overlykkelig. Det er fantastisk å få en slik tillitserklæring fra en samlet nominasjonskomité, sier Lars-Henrik P. Michelsen.

Lykkefølelsen skyldes innstillingen fra nominasjonskomiteen i fylkeslaget. Øverst troner Venstres ubestridte leder, Lars Sponheim. På plassen bak følger 27 år gamle Michelsen foran Gunn-Vivian Eide fra Bergen.

– Venstre har jo en reell sjanse til å få inn to direkte. Det har vært målinger fra Hordaland hvor vi har hatt så god oppslutning, sier Michelsen.

To bergensere

Målet om to Venstre-mandater deles av nominasjonskomiteens leder, Hans-Carl Tveit. Nettopp derfor er det to bergensere på plassene bak Sponheim.

– Tidligere har det vært kandidater utenfra Bergen på 2. plass. Vi ønsker å styrke Bergens posisjon på listen, sier Hans-Carl Tveit.

– Det er et klart ønske fra nominasjonskomiteen. Samtidig har vi hele veien forsøkt å se hen til de råd og innspill som har kommet fra de ulike lagene. Lars Henrik Michelsen har ikke bare støtte fra Bergen.

Nominasjonskomiteen i Venstre forslår Kvinnherads varaordfører, Synnøve Handeland på 4. plass og Unge Venstres kandidat Runar Mæland fra Stord på 5. plass.

Bergens Tidende