Samboerparet Silje Nordrevoll og Kjell Magne Veka fikk seg en stor overraskelse da de åpnet panseret på bilen sin på fredag. Etter en kjøretur på rundt 25 km skjønte de at det måtte være en katt i motorrommet.

— Mens vi kjørte hørte vi noen svake pipelyder. Jeg trodde det var radioen som sto svakt på, at lyden kom fra en annen bil eller at det var noe galt med bremsene. Jeg mistenkte også Kjell Magne for å sitte å lage tullelyder. Du tenker liksom ikke at det kan ligge en katt under panseret, sier Nordrevoll.

Kjøreturen gikk fra Selsvik gård i ved Kalandsvatnet i Fana, via Krokeide, til Danmarks plass i Bergen sentrum.

Turte ikke se

  • Vi stoppet på Krokeide for å se på en tomt. Det er veldig rart at den ikke hoppet ut da. Vi hørte heller ingen lyder mens vi sto i ro.

Men da de kom ut på motorveien skjønte de at noe var galt.

— Da ble lydene høyere. Det hørtes nesten ut som barneskrik, men vi skjønte etter hvert at det måtte være en katt. Jeg var sikker på at den måtte være delt i to så jeg orket ikke se da vi stoppet og åpnet panseret.

Men den feite gårdskatten satt på motoren og hadde det fint. Den var ikke delt i to, og hadde ikke svidde hår en gang.

HJEMME: Kenny er like hel tilbake på gården i Fana.

Kenny Panser

— Jeg var helt i sjokk, men vi lo jo mest av det. Jeg hadde skjønt det hvis den var død, men nå er jeg bare overgitt.

Katten heter Kenny og holder til på gården hvor Nordrevoll og Veka bor. Nå er den trygt hjemme igjen og er ikke det minste redd for verken bilen eller folkene.

— Katten må ha gått under bilen og hoppet opp i motoren derfra. Det er en skikkelig feit katt, så det er helt utrolig at den fikk plass der, sier Nordrevoll.

Veka har nå gitt katten tilnavnet Panser.

STOR KATT: Silje Nordrevoll og den svære katten Kenny er fortsatt gode venner.