Etter fallulykken på Hetlevik har 16-åringen punktert en lunge, brist i ribben og noen ryggvirvler, er hardt forslått og har en del skrubbsår. Han ligger nå på Haukeland Universitetssykehus.

Sent lørdag kveld fortalte han fra sykesengen at han var sliten av skadene og inntrykkene, og ønsket ikke å snakke med media.

— Han har hatt griseflaks, rett og slett. Med tanke på fallet og det som skjedde, har han sluppet unna med ingenting. Vi kan bare være glad for at han ennå er i live, sier 16-åringens far, Roy Eide.

— Han hoppet over gjerdet og landet litt utenfor gresset. Det var ingen fast grunn under ham, og han raste av gårde. Det ble mange backflips, som han sier, og dunk og slag før han landet i sjøen, sier Eide.

Kommunens kart viser at det er 40 meter til sjøen fra stedet ved Hetleveien der han falt.

- Klorte seg opp 16-åringen ble plukket opp av politibåten 02.19 natt til lørdag. Da hadde han sittet på en liten hylle i om lag en time etter å ha kjempet seg opp fra vannet, ifølge faren.

— Han prøvde å klarte opp fra sjøen flere steder uten å klare det. Til slutt klarte han å klore seg opp på en liten hylle. Han hadde tilstedeværelse nok til å vri klærne og ta dem på seg igjen.

Gutten ble fraktet til legevakten på Kleppestø, og videre til Haukeland Universitetssykehus.

- Trodde det var slutt

  • Hva fortalte han om opplevelsen av å sitte på hyllekanten?

— Han var sikker på at nå var det slutt. Han var iskald, kliss våt og det var mørkt. Han prøvde å rope på hjelp, men ingen hørte ham, sier Eide.

Ifølge faren var det 16-åringens aktive livsstil som reddet ham, men kanskje også det som sendte ham utfor stupet.

— Han er en fryktelig aktiv type. Han hopper og spretter og tar salto. Han gikk på en smal vei, og så at det var gress på andre siden av gjerdet da bilen kom.

Hopper på vegger og tak

Men hoppet ble for langt.

— Takket være den enorme fysiske aktiviteten han driver med, har han klart å takle fallet. Han hopper både på trampoline, murvegger og tak, forteller faren.

— Hva tenker du om alt som har skjedd?

— Jeg tenker at han er alt for lik meg. Det var jo akkurat slik jeg holdt på som guttunge.

I går kveld ble det foretatt røntgenundersøkelse av 16-åringen.

— Hvor lenge han blir på sykehuset er avhengig av hvor store skader han har på ryggvirvlene. Mitt stalltips er at han er ute i morgen, senest mandag, sier. Eide.

Vil takke melderen

Politiet fikk melding klokken to på natten om at en mann var blitt observert i vannet på Hetlevik. En tilfeldig forbipasserende skal ha sett mannen og meldt ifra til politiet, ifølge operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

— Kanskje finner vi ut hvem den forbipasserende var. Det hadde vært hyggelig å kunne takke for hjelpen, sier faren til 16-åringen.

Han fikk møte sønnen på sykehuset lørdag morgen.

— Han var litt i sjokk. Ikke på grunn av det fysiske, men selve opplevelsen. Det melder seg jo tanker når du fyker ned et stup på så mange meter, sier Eide.

Kurt Osen
Privat