— Det var en skremmende opplevelse i flyet. Jeg er redd for å fly fra før. Når du sitter der, og hele flyet rister, og du ser voksne menn som sitter og gråter, da lurer du jo på hvordan dette skulle ende. Jeg var kjemperedd, sier Amalie Tresselt til Aftenbladet.no.

Halvannen time etter at flyet egentlig skulle landet i Bergen, fikk passasjerene beskjed om å forberede seg på nødlanding i Stavanger. Lettelsen var stor da flyet endelig stoppet opp på rullebanen. Utenfor sto en hel rekke av utrykningskjøretøyer klare.

Måtte ordne hotell selv

Da flyet endelig hadde landet og passasjerene ble tatt inn i terminalområdet, var det ingen som tok spesielt hånd om den 15 år gamle jenta, som var på vei fra Asker for å besøke sin mor i Bergen.

— Først gikk det en lang stund uten at vi fikk noen informasjon i det hele tatt.. Så kom det en av personalet på flyet, piloten tror jeg, som sa at nødlandingen hadde vært for sikkerhets skyld. Så måtte vi stå i en lang kø for å booke hotell, for det måtte vi ordne selv. Tilfeldigvis greide jeg å henge meg på en dame som satt ved siden av meg på flyet, og familien hennes. Hun hjalp meg, og vi kom heldigvis ganske langt fram i køen. Vi fikk en taxi og så kjørte vi til et hotell inne i byen, forteller Amalie Tresselt.

Neste dag prøvde hun å få plass på et fly til Bergen, men alle fly var alt fullbooket.

Lånte penger for å komme seg hjem

— Det endte med at jeg måtte ta bussen til Bergen noen timer senere. Vi 15-åringer går ikke rundt med lommeboken full av penger, så jeg måtte få den samme damen til å legge ut 400 kroner til bussbilletten.

Mor Elise Tresselt er ikke fornøyd med oppfølgingen datteren fikk etter den skremmende opplevelsen på flyet.

— Vi kommer til å sende en skriftlig klage. Amalie er en selvstendig jente, som tross alt greide seg godt ut av denne knipen. Dét skyldes imidlertid ikke Norwegian, men heller at hun fikk kontakt mmed en dame som viste omsorg for henne i en vanskelig situasjon. Jeg mener flyselskapet bør ha bedre rutiner for slike situasjoner, sier Elise Tresselt.

Tar ikke selvkritikk

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian vil ikke ta selvkritikk på vegne av selskapet.

— I ettertid kan man selvfølgelig si at vi kunne ha ivaretatt henne på en bedre måte. Når det er sagt, er det fullt mulig for ungdom opp til 15 år å reise med eskorte fra flyselskapet mot et mindre tillegg i prisen. Det er en spesiell ordning for barn som reiser alene. Men det er få 15-åringer som ønsker å reise på den samme måten som 8-åringer. Velger man å reise på ordinær billett, vil man bli behandlet på lik linje med andre reisende. I dette tilfellet vet jeg ikke om hun i det hele tatt ga seg til kjenne overfor vårt personale. Det var en ekstraordinær situasjon, og hun fikk tydeligvis hjelp av en annen familie til å komme seg inn til Stavanger, sier Skånvik.

«Ta med penger!»

— Burde ikke dere sørget for at hun hadde penger til å komme seg videre til Bergen dagen etter?

— Reiser man på vanlig billett, vil jeg anbefale andre å ha med seg litt penger i tilfelle uforutsette situasjoner oppstår. Når det gjelder denne spesielle saken, måtte vi i tilfelle blitt gjort oppmerksom på hennes situasjon. Slik jeg har forstått det, var det ikke tilfellet, sier Skånvik.