— En leddbuss har kjørt over en person i Olav Kyrresgate i Bergen sentrum. Mannen som er påkjørt var ruset, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Sammen med en bekjent hadde den skadde mannen kommet til sentrum med en buss fra Meland. Ulykken skjedde like etter at de to hadde gått av bussen.

Øyenvitner forteller til bt.no at mannen gikk ut i veien og stod mellom fortauskanten og veibanen ved "Stenderhjørnet" i det Gaia-bussen passerte. Busshjulene kjørte deretter over føttene på mannen, før han falt sammen i smerter.

Mannen ble kjørt med ambulanse til Haukeland Universitetssykehus. Han skal være skadd i begge føttene.

— Jeg så ingenting, men hørte et smell i siden og utrop fra passasjerene. Du ser jo så smalt det er her når vi kommer rundt svingen, så hvis noen står i veibanen kommer de under busshjulene, forklarte bussjåføren.

Ulykken skjedde like før klokken 11 i formiddag.

Syklist påkjørt

I 12.20-tiden ble syklist påkjørt av en personbil i krysset mellom Kalfarveien og Kalvedalsveien.

— Syklisten er sendt til Legevakten, noe som tyder på at han ikke er så alvorlig skadd, sier operasjonsleder Svein Bruarøy.

OVERKJØRT: Den skadde mannen ble behandlet i busskuret før ambulansen kjørte ham bort. FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND.
BUSSEN: Det var denne bussen som kjørte over mannen i Olav Kyrres gate Etter ulykken stoppet den litt lenger ned i gaten. FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND.