Politiet har stått nemlig bom fast i jakten på den brutale overgriperen, som slo til i det populære turområdet Kyrkjetangen ved Nordåsvannet 11. april i år. Nå er saken henlagt.

- Hun tar det tungt at saken er henlagt. Men hun har ikke gitt opp håpet om at gjerningsmannen blir tatt, sier kvinnens advokat, Jannicke Keller-Fløystad, til BA.

En omfattende etterforskning har ikke brakt politiet nærmere mannen som overfalt kvinnen i 40-årene, mens hun var ute for å lufte seg i 1230-tiden.

- Vi har gjort alt vi kan for å løse saken, men har dessverre ikke greid å identifisere gjerningsmannen, har politioverbetjent Steinar Myrseth ved Fyllingsdalen politistasjon tidligere sagt til bt.no.

Negativt fra Kripos
Med oljehyre, hansker og tildekkede sko skal mannen ha kastet seg over kvinnen i 40-årene. I et voldsomt basketak ble hun truet på livet og forsøkt voldtatt.

Kvinnen kjempet imot og ble trolig reddet av en båt som kom forbi. Det skremte gjerningsmannen nok til at han ga opp og stakk av. Basketaket var så kraftig at kvinnen trolig har vært bevisstløs et kort øyeblikk.

- Vi får prise oss lykkelige for at det ikke gikk langt verre, uttalte politiet etter dramaet i april i år.

Frykter nye overfall
Nå er politiet bekymret over at en voldelig og farlig overgriper går løs. Det er flere grunner til at de frykter at han kan slå til igjen:

  • Overfallet skjedde på høylys dag i et populært turterreng.

  • Mye tyder på at han har holdt offeret under oppsikt, og at overgrepet ikke var et tilfeldig innfall.

  • Mannen var tildekket med oljehyre med hetten godt strammet til rundt hodet. Han hadde tynne engangshansker på hendene og skoene var dekket til med blå poser.

Mannen politiet leter etter er ca. 35 år. Han er 180 cm høy, tynn, har smalt ansikt og er lys i huden. Offeret forteller at han hadde tredagers-skjegg. Han snakket gebrokkent. Regnjakken hans var sort.