Midhordland tingrett løslot mandag kvinnen, men ga politiet medhold i kravet om at kvinnen måtte sitte bak murene til lagmannsretten hadde sagt sitt.

I dag bestemte Gulating lagmannsrett at kvinnen skal sitte to uker til i varetekt. Retten mener at politiet skal få mer tid til å gå gjennom dommeravhørene av gutten, og lete etter den mye omtalte minnebrikken som kan inneholde viktige fotobevis i saken.

Kvinnens forsvarer, advokat Arild Dyngeland, mener gårsdagens kjennelse langt på vei er en seier. Selv om klienten forblir i fengsel.

– Det viktige er at lagmannsretten slår fast at det ikke er fare for gjentakelse. Retten mener det heller ikke vil være støtende om min klient løslates. Vi regner nå med at hun vil bli løslatt senest den 16. januar når fengslingsperioden går ut, sier Dyngeland.

Kvinnen har innrømmet seksuell omgang med fire gutter i alderen 12 til 15 år. Hun nekter for samleie, slik siktelsen lyder på. Kvinnens samboer er også siktet i saken. Han sitter også fengslet for to uker i et annet fengsel.