Etter at jentene kom hjem fra skolen og mens moren fortsatt var på jobb, skal mannen ha begått sine overgrep.

Først mot den eldste jenten da hun var 12 år. Ifølge tiltalen hadde mannen en rekke ganger seksuell omgang med jenten. I alvorlighetsgrad har overgrepene han er tiltalt for karakter av voldtekt.

Overgrepene skal ha pågått i fire år.

– Særdeles grov sak

I ett av disse årene skal 49-åringen også ha begått overgrep mot den yngste stedatteren. Disse overgrepene skal ha hatt karakter av beføling.

I fjor fortalte den eldste jenten om overgrepene til en bekjent av familien. Denne personen varslet etter det BT forstår politiet.

I høst pågrepet politiet mannen og fikk ham varetektsfengslet.

De to jentene skal ikke ha kjent til at den andre ble utsatt for overgrep. Dette kom først frem under avhør av den yngste jenten.

– Dette er en særdeles grov sak. Begge jentene er veldig tillitsfulle. Stefaren har grovt misbrukt denne tilliten, sier jentenes bistandsadvokat, Jannicke Keller-Fløystad.

Hun sier at overgrepene har fått store konsekvenser for jentene.

– Mye angst og psykiske problemer, samt store konsentrasjonsproblemer på skolen. Her er det aktuelt med erstatning for tapt skolegang, sier hun.

Vurdert av psykiater

Mannen er også tiltalt for å ha slått både stedøtrene og sine kjødelige barn over en periode på fire år. Volden skal ha vært alvorlig, men ikke hatt karakter av legemsbeskadigelse.

49-åringens forsvarer, Marianne Darre-Næss hos Advokatfirmaet Staff AS, sier hun ikke har finlest tiltalen og derfor ikke ønsker å kommentere den. Men hun bekrefter at han har erkjent deler av forholdene.

Etter det BT forstår er mannen vurdert av en rettspsykiater og funnet strafferettslig tilregnelig.

Saken mot ham skal opp 21. mai. 49-åringen er fortsatt i varetekt.

Tiltalen er besluttet av statsadvokat Randi L. Gabrielsen.