• Der røk alle tennene mine, utbrøt kvinnen.

Nå er mannen i 40-årene dømt i Fjordane tingrett for mishandling av samboeren, samt trusler mot andre personer, promillekjøring og vold.

Paret bodde sammen i Florø, men det var et turbulent forhold.

Etter en fyllekule, der tiltalte hadde drukket i flere dager i strekk, overnattet paret hos en bekjent i desember i fjor.

Det gikk ikke bra.

Tiltalte ble sint fordi kjæresten hadde lagt seg feil sted i leiligheten, og det toppet seg da hun brukte for lang tid på do.

Han gikk til angrep mens hun gjorde sitt fornødne.

Retten finner det bevist at tiltalte denne morgenen kom inn på toalettet mens (...) satt der, tok en arm rundt halsen hennes og klemte hardt til. Dommen

Klemte til

«Retten finner det bevist at tiltalte denne morgenen kom inn på toalettet mens (...) satt der, tok en arm rundt halsen hennes og klemte hardt til», heter det i dommen.

Han truet med å drepe henne, og advarte mot å blande inn politiet.

Samboeren gikk likevel til politiet, og forklarte det samme som senere i retten: At armgrepet var så hardt at hun fikk problemer med å puste, og at det knaste i tennene.

I retten forklarte mannen at han prøvde å løfte henne opp fra toalettet fordi hun brukte for lang tid.

Brakk overarmen

Det er ikke den eneste kvinnen som har fått føle mannens vrede. I november i fjor kastet han husverten i bakken slik at hun brakk overarmen.

I desember hadde tiltalte en ny, dårlig dag. Han ringte en barnevernsleder i hjemkommunen og spurte om han hadde sett bremsespor fra når små barn blir nedkjørt, og sa at det også kunne skje mannen. Tiltalte la til at mannen ikke ville komme seg gjennom morgendagen.

Barnevernslederen kjente igjen stemmen og ringte politiet.

Fikk 11 måneder

Tiltalte måtte også svare for tre tilfeller av promillekjøring, en i båt og to i bil. Han hadde heller ikke gyldig førerkort og nektet å stoppe for politiet.

Mannen er domfelt fire ganger tidligere, senest i januar 2009. Flere av de nye kriminelle handlingene skjedde i prøvetiden, og det tilsier en strengere straff, mener retten.

Tiltalte sa seg skyldig i et tilfelle av promille, men mente ellers at han var uskyldig.

Det trodde ikke dommeren på. Mannen ble dømt til fengsel i 11 måneder (minus 53 dager i varetekt).

Han må også betale en bot på 20.000 kroner, og 2000 kroner i saksomkostninger.