Det var ved 03.30-tiden at den 23 år gamle kvinnen var på vei hjem fra byen. Hun gikk over Puddefjordsbroen og ned i undergangen til Michael Krohns gate. Hun ble oppmerksom på en mann som hadde innhentet henne.

Plutselig hoppet han på henne og rev 23-åringen i bakken.

– Hun greide å kjempe seg løs fra mannen, og la på sprang, forteller politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold— og sedelighetsseksjonen ved Sentrum politistasjon til BT.

Kvinnen har greid å gi et detaljert signalement av mannen politiet nå leter etter.

Mannen beskrives å være av afrikansk opprinnelse. Han har mørk hudfarge, er ca. 180 cm høy og har kort mulig kruset hår. Kvinnen mener at mannen kanskje hadde afrofletter som var i ferd med å gå ut. Han skal være mellom 25 og 30 år gammel. Mannen var iført en hvit maskinstrikket genser og hadde lyseblå dongeribukser på seg. Mannen snakket godt norsk, trolig bergensdialekt.

– Vi vil at alle som var i det aktuelle området natt til 2. juledag kontakter oss. De kan ha gjort nyttige observasjoner, sier Mathiesen.

Politiet har liknende overfall i det samme området som ikke er oppklart. Ut ifra signalementet er det derimot ikke noe som tyder på at det er en sammenheng mellom sakene.