Jenten oppsøkte legevakten i Åsane, og etter det bt.no erfarer skal jenten ha blitt forsøkt voldtatt. I løpet av morgentimene fikk politiet en foreløpig forklaring fra jenten.

Fikk haik i Eidsvåg

18-åringen har forklart til politiet at hun hadde vært på byen, og var på vei hjem da overfallet skjedde. I tidsrommet mellom klokken 23 og 24 tirsdag kveld fikk hun haik med en mann i en varebil i Eidsvåg. Han kjørte henne til Arken ved Åsane senter. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med denne mannen.

— Han er ikke mistenkt i saken, men kan ha gjort viktige observasjoner. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med dette vitnet, opplyser politiførstebetjent Jens Ekmann ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no.

I tillegg ønsker politiet å komme i kontakt med en person som skal ha luftet en hund i nærheten av senteret rundt midnatt, og andre personer som har oppholdt seg i området i før og rundt midnatt.

Etter å ha gått ut av bilen, skal den 18 år gamle jenten ha gått til Åsane Pizza og Grill for å få seg en matbit. Der fikk hun vite at matserveringen var stengt for kvelden.

Deretter gikk hun til to minibanker ved Arken og Åsane senter, uten å få tatt ut penger.

Problemer med å huske

Like utenfor Vinmonopolet ble jenten overfalt. Det er uklart om det har vært en eller flere gjerningspersoner involvert.

— Jenten har problemer med å huske hva som har skjedd, forklarer politiavdelingssjef Terje Helland ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

— Flere butikker og bankere på kjøpesenteret har overvåkningsutstyr, og vi er nå i ferd med å samle inn dette materialet for å se om det kan hjelpe oss videre, sier Ekmann til bt.no.