Det brutale overfallet skjedde i september i fjor. Den 14 år gamle gutten gikk på en gangvei mens han snakket i mobiltelefonen. Uten forvarsel ble han angrepet bakfra.

Overfallsmannen slo gutten i bakhodet med et knivskaft slik t han fikk et seks centimeter langt kutt i bakhodet.

Knivspiss mot låret

14-åringen falt forover, og mannen ble stående over med knivspissen mot låret hans mens han skrek etter penger.

Gutten hadde ingen penger, men tiltalte fikk mobiltelefonen og et busskort han hadde i lommen. Dette ble senere funnet under en palle på et lager i nærheten av åstedet.

Tiltalte er en 19 år gammel mann som kom alene til Norge da han var 13 år. I retten innrømmet han at han stod bak overfallet.

19-åringen har slitt med rusproblemer i lengre tid. Forut for overfallet hadde han spist en del tabletter. Han forklarte at han hadde begynt å se syner og hørt dunk i veggen i boligen sin før han gikk ut og utførte den straffbare handlingen.

40 000 i erstatning

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at det var en svært ung gutt som ble angrepet. Tiltalte er også tidligere dømt for å ha begått ran og vold. Men retten tar hensyn til at 19-åringen har hatt et svært vanskelig livsløp.

Mannen er dømt til to år fengsel. Dommen er en fellesstraff som inkluderer syv måneder betinget fengsel fra en tidligere ransdom.

Han må også betale 40 000 kroner til 14-åringen i oppreisningserstatning.