Det siste overfallet skjedde onsdag ettermiddag i en tunnel under motorveien i Eidsvåg. Gjerningsmannen gikk til angrep en 24 år gammel kvinne da hun spaserte gjennom tunnelen. Kvinnen ble brutalt lagt i bakken, og det oppstod det et kraftig basketak mellom kvinnen og overfallsmannen.

— Til slutt ga han opp og løp fra stedet, sannsynligvis fordi kvinnen gjorde så mye motstand, sier stasjonssjef Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon til Bergens Tidende.

Trolig samme mann

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

— Ble kvinnen forsøkt voldtatt?

— Det er noe av det vi forsøker å klarlegge. Vi setter saken i sammenheng med et liknende overfall av en jente i Eidsvåg som skjedde i midten av februar. Da tydet mye på at gjerningsmannen var ute etter å voldta. Vi ser ikke bort fra at det er samme mann som står bak dette siste overfallet, så ingenting kan utelukkes, sier Vardøy.

Det skal etter forholdene stå bra til med den 24-årige kvinnen som ble overfalt onsdag. Hun ble påført en rekke skrubbsår og sjokk, men skal ifølge Vardøy nå ha kommet seg etter den sjokkartede opplevelsen.

— Hun har ikke kunnet gi noe detaljert signalement av mannen, men han skal være rundt 15 år og er trolig av afrikansk opprinnelse, sier Vardøy.

Har biologiske spor

Politiet har satt store ressurser inn i jakten på den unge overfallsmannen. En person ble i går innbrakt av politiet, men han ble løslatt etter avhør og er nå utenfor mistanke.

— For tiden holder vi på å kartlegge en del personer som passer til beskrivelsen, sier stasjonssjef Vardøy.

Politiet har en del spor i saken, og Vardøy kan også bekrefte at politiet håper å ha sikret seg biologisk materiale fra gjerningsmannen.