Mandag kveld ble en 77 år gammel kvinne overfalt og ranet på Korsvoll i Oslo. Politiet tror hun også kan ha blitt voldtatt.

— Funn på åstedet gjør at vi mistenker at kvinnener utsatt for et seksuelt overgrep. Hun har ennå ikke vært i standtil å la seg avhøre,men vi håper vi kan få gjort det i morgen, sier politiinspektørHanne Kristine Rohde til bt.no.

Rohde opplyser at politiet sjekker overfallet opp motalle liknende saker, der eldre kvinner er utsatt for vold og seksueltmisbruk.

Èn av dem er et angrep mot en 86 år gammel kvinne,som ble ranet og utsatt for et seksuelt overgrep i Oslo i fjor.

Rohde understreker at det foreløpig ikke erspesielle grunner til å tro at samme gjerningsmann står bak Os-drapet ogoverfallet i Oslo.

— Samtidig er det opplagt for alle her er detspesielle likhetspunkter vi må undersøke. Vi har bedt Kripos om en oversiktover liknende saker, og om nødvendig vil Kripos også bli etbindeledd til andre politidistrikter, sier Rohde.

Likhetstrekk

Hilda Feste ble utsatt for et seksuelt overgrep da hun ble drept første nyttårsdag i år.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim bekrefter at det har vært kontakt mellom Hordaland og Oslo for å sjekke om det er en sammenheng mellom de to sakene.

— Det er likhetstrekk mellom de to sakene, og vi er selvfølgelig opptatt om det er noen sammenheng mellom dem, sier Onarheim.

- Hvilke likhetstrekk dreier det seg om?

— Den høye alderen på ofrene. Om det også er andre fellesnevnere, er for tidlig å si, sier Onarheim.

I tillegg at overfallet i Oslo også er et mulig overgrep, er grov vold felles for de to sakene.

Grov vold

77-åringen i Oslo måtte koples til respirator etter å ha blitt utsatt for grov vold. Hun er ute av respiratoren, men har ikke vært i stand til å la seg avhøre. Politiet har foreløpig ingen mistenkte.

Også Feste ble utsatt for svært grov voldsbruk.

Også for ett år siden skal en eldre kvinne ha blitt ranet og utsatt for et overgrep. Den gang gjaldt det en 86 år gammel kvinne.

Politiet både i Oslo og Hordaland sjekker nå om det er sammenheng mellom de tre sakene.

— Vi har hele tiden vært opptatt av å lete etter liknende saker som drapet på Os, sier Onarheim.