INGUNN RØREN

Den 29 år gamle kroppsbyggeren har i flere år vært en kjent og fryktet person i Bergens underverden. Klokken 08.27 mandag morgen fikk politiet melding om at 29-åringen lå død i en leilighet i Carl Konows gate på Gyldenpris.

Dødsfallet ble i første omgang rapportert som en overdose, men flere omstendigheter gjør at politiet etterforsker saken som et mulig drap.

— Vi holder alle muligheter åpne, og etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, sier politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved Hordaland politidistrikt.

Mandag ble det i alle hast bestilt obduksjon av 29-åringen på Gades Institutt. Obduksjonen begynte klokken 15 mandag, seks timer etter at 29-åringen ble funnet.

Ville ikke anmelde vold

Hovedårsaken til at politiet ser på dødsfallet som mistenkelig, er at 29-åringen to ganger i helgen ble utsatt for grov vold. Han ble først banket opp natt til lørdag et sted i Bergen. Politiet ble tilkalt og en mann ble pågrepet for vold mot 29-åringen, til tross for at 29-åringen nektet å anmelde forholdet.

Lørdag kveld ble 29-åringen nok en gang utsatt for vold. Politiet ble tilkalt, og pågrep to menn. 29-åringen ville fortsatt ikke anmelde volden. Ingen av episodene skal ha skjedd i leiligheten der 29-åringen ble funnet død. Etter det BT kjenner til ble han utsatt for slag og spark. Det skal ikke ha blitt brukt våpen.

— Han ble påført skader, men jeg vil ikke kommentere nærmere hva slags skader. Skadene så ikke livstruende ut i helgen, men obduksjonen vil vise om de har noen sammenheng med dødsfallet, sier Lian Mathiesen.

De tre personene som ble pågrepet for vold mot 29-åringen, ble alle løslatt etter avhør.

— Vi har navnet på en del impliserte når det gjelder episodene i helgen, men foreløpig er det for tidlig å si om disse har sammenheng med dødsfallet. Det er antydet en bakgrunn for det som skjedde i helgen, men jeg vil ikke gå nærmere inn på dette, sier Lian Mathiesen.

Flere til stede

Politiet undersøker nå både om noen kan ha gitt 29-åringen en overdose med vilje, en såkalt «Judas-sprøyte», eller om volden han ble påført kan ha forårsaket skader som medvirket til at han døde.

Det var flere personer til stede i leiligheten på Gyldenpris der 29-åringen døde. Politiet snakket med disse mandag morgen, med unntak av en 22 år gammel kvinne som ble tatt inn til avhør mandag ettermiddag. 22-åringen er en bekjent av den avdøde 29-åringen, og politiet tror hun også var til stede da 29-åringen døde. Det var tilstedeværende i leiligheten som ringte medisinsk nødnummer og varslet om at 29-åringen var livløs.

29-åringen bodde ikke i leiligheten der han døde, og det er foreløpig noe uklart hvorfor han befant seg der.