GUNNAR WIEDERSTRØM

Størst er frafallet i Arbeiderpartiet. Her trekker hele åtte kvinner seg. Det er Bente Krokeide, Veslemøy Gullachsen, Lubna Jaffery, Natacha Vallebona, Borghild Lieng, Ingerid Nordhaug, Åshild Lund og Irene Skarsten.

Også Tore Lervik trekker seg.

Byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen, finansbyråd Trond Tystad, byråd for miljø og byutvikling Tom Knudsen, ble alle innvalgt i bystyret og tar gjenvalg.

I Høyre har tidligere gruppeleder Martin Smith-Sivertsen for lengst varslet at han gir seg. Det samme gjør Egil Eikanger. Sammen med de to forsvinner Mette Nora Sætre og lederen for kontrollutvalget, Ragnhild Stolt-Nielsen.

Fremskrittspartiet har de mest motiverte bystyremedlemmene. Der er det bare Atle Raa som har varslet at han ikke tar gjenvalg.

I KrF har Else Mebust Tveiten og Torstein Sætre varslet at de ikke tar gjenvalg. Det samme har Kristin Ravnanger, som for tiden er statssekretær i Sosial— og helsedepartementet. Nominasjonskomiteen har ennå ikke fått svar fra Robert Erlandsen.

Også byråd for kultur, Per Inge Vannebo, har varslet om at han trekker seg. Byråden kan ikke sitte i bystyret.

I SV har Tale Hungnes og Yngve Sæterås varslet at de trekker seg. Ragnhild Hedemann tar gjenvalg, men ønsker ikke å være gruppeleder. Tom Skauge, som er en naturlig arvtaker, har ennå ikke bestemt seg.

I RV trekker Josephine Munch Rasmussen seg. Det samme gjør etter alt å dømme Chiku Ali.

I de aller minste partiene holder representantene på plassene sine. I Venstre har både Geir Kjell Andersland og Hans-Carl Tveit sagt at de fortsetter. Det gjør ganske sikkert Pensjonistpartiets Frank Hansen, mens Senterpartiets Kirsten Lysen leder nominasjonskomiteen og har meldt fra om at hun ikke tar gjenvalg.