• Helt fantastisk, sa helikopterpilot Pål Pettersen i Norsk Helikopter da han fikk prøve seg bak spakene på verdens mest avanserte og sikreste helikopter over Bergen.

S-92, som vidunderet heter, blir Pettersens nye arbeidsplass om halvannet år. Da skal nemlig S-92 settes inn i fast trafikk for Statoil, og fly 20.000 offshoreansatte årlig mellom Flesland og de store olje— og gassfeltene i Nordsjøen.

Den avanserte «Nordsjøbussen» er ennå ikke satt i ordinær produksjon. Men i går landet en prototyp for aller første gang på norsk jord.

— Du flyr som om du var født om bord, sa sjefpilot Rick Becker fra Sikorsky-fabrikken i USA til Pål Pettersen, da han bokstavelig talt la Bergen for sine føtter under sin første prøvetur i 250 km/t.

— Det går veldig raskt, har voldsom kraft og er nydelig å fly, sier han. Også ansatte i oljeselskapene var imponert over det de fikk se på Flesland.

FANTASTISK: – Du flyr som om du var født om bord, sa den amerikanske sjefpiloten Rick Becker (t.v.) til Pål Pettersen. Og Pettersen var høylytt imponert over å oppleve Bergen fra luften under den aller første testturen i går.. <br/>FOTO: JAN M. LILLEBØ