For en uke siden nådde han Bergen, men ferden startet allerede for omkring fire år siden.

Reilly jobber nemlig som yacht-kaptein, og har hatt innlagte stopp med jobbing flere steder på turen fra Maine i USA, som har gått via blant annet Karibia, Irland, Island og Shetland.

– Jeg har ikke vært alene hele veien. Men over Atlanteren seilte jeg alene, forteller Reilly, som har ankret opp hos Bergen Seilskøyteklubb på Straume.

Eventyr

Det var eventyrlyst som drev ham ut på den lange reisen.

– Jeg så på det som en utfordring. Nå har jeg gjort det, og kan krysse det av på listen. Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det igjen, sier han.

Den båtvante amerikaneren har vakt oppsikt i seilskøyteklubben.

– De synes nok jeg er litt gal som har lagt ut over havet i en så liten båt, sier han.

Fartøyet heter «Grace», og er en trebåt bygd på samme måte som tradisjonelle engelske fiske-båter.

Og turen over havet klarte den fint, uten andre problemer enn et spjæret seil og noen andre små vansker som lett lot seg ordne.

– Været var for det meste bra. Og når det blir dårlig er det bare å lukke lukene og la båten sty-re seg selv, sier Reilly, som har klart hele turen uten motor.

Kjedelig

Amerikaneren innrømmer at det kan bli litt kjedelig på lang seiltur alene.

– Men da er det jo bare å lese en bok. Eller lære seg et fremmedspråk, sier Reilly, som allere-de har forsøkt seg litt på norsk.

– Men det er vanskelig, for alle snakker jo engelsk her i Norge, sier han.

Han er i full gang med å lage et enkelt overbygg som skal bli til et telt over dekk. Båten skal nemlig ligge i Bergen over vinteren.

– Jeg reiser for å jobbe litt om noen dager, og kommer tilbake hit om noen måneder. Planen for i vinter er å være her på klubben for å fikse opp båten. Så seiler jeg til England til våren. Der er det mulig jeg selger båten og kjøper en større, sier Reilly.

INGEN KJEMPE: Det er ingen vanlig Amerika-båt Patrick Reilly har krysset Atlanteren i.
LIV SOLLI OKKENHAUG
I ARBEID: Patrick Reilly er i full gang med å forberede båten på en vinter i Norge, før turen går videre til England til våren.
LIV SOLLI OKKENHAUG