BKK opplyser i 12-tiden onsdag at det nå er mellom fem og seks hundre kunder som er uten strøm. Det vil si at 1.500 husstander har fått strømmen tilbake den siste timen.

Det er spesielt Gulen som er hardest rammet. Der er over 250 kunder fortsatt uten strøm, etter nattens tordenvær.

— Vi jobber fortsatt med å løse problemene. De fleste som mistet strømmen som følge av tordenværet har fått strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Jarle Hodne i BKK.

Han forventer å løse de største feilene i løpet av dagen, men sier det er vanskelig å si noe om når de har kontroll på de mindre feilene i strømnettet.

En stor feil vil typisk være relatert til høyspentnettet, der feil vil ramme mange kunder. Mindre feil er tilknyttet lavspentnettet, der feil rammer noen få husstander. BKK prioriterer først situasjoner knyttet til liv og helse, og deretter feil i henholdsvis høyspentnettet og lavspentnettet, forklarer Hodne.

Over 2.000 var uten strøm

Nattens tordenvær forårsaket nye problemer for BKK og kundene deres. Mellom 1.000 og 1.500 kunder ble uten strøm som følge av lyn i områdene Nordhordland, Samnanger og Gulen.

— Samlet sett er det nå over 2.000 kunder som er uten strøm, sa Jarle Hodne til BT i 11-tiden.

Det ble registrert 2.415 lynnedslag forrige døgn, ifølge SINTEF, skriver NRK Hordaland. Det ventes mer torden i dag, opplyser Vervarslinga på Vestlandet.

— Det er uttrykk for torden på hele Vestlandet i dag. Det er vanskelig å si hvor mye det blir, og det kommer an på hvor en oppholder seg. Situasjonen er den samme som i går. Da var det mange lynregistreringer spredt rundt kysten, sier vakthavende meteorolog Trond Thorsteinsson til BT.

Det ble registrert 2.415 lynnedslag forrige døgn, ifølge SINTEF.
Skjermgrabb SINTEF

I full beredskap

BKK har leid inn ekstra mannskaper for å håndtere feilene i strømnettet.

— Vi driver feilsøking nå. Vi håper å finne ut av det ganske fort. Alle mannskaper er ute. Vi har i tillegg leid inn eksterne mannskaper og får hjelp av andre nettselskap, sier Hodne.

- Hvor forberedt er dere på dagens værmelding om mer torden?

— Vi er i full beredskap for å gjøre eventuelle problem så kortvarig som mulig. Vi er så godt forberedt vi kan være, og håper det ikke kommer flere feil, sier Hodne.

Noen hundre husstander har fortsatt ikke har fått tilbake strømmen etter ekstremværet «Nina».

— De har vært uten strøm siden lørdag. Vi er i dialog med dem for å informere om hva som skjer videre, og jobber på spreng for å få tilbake strømmen, sier Hodne.