Levende Ord-konferansen blir sommerens desidert største kristne sommersamling på Vestlandet.

— Deltakerne kommer fra hele landet og fra utlandet. Særlig på kveldsmøtene regner vi med fulle hus, sier menighetens informasjonssjef, Bjørn O. Hammerstad, til Bergens Tidende.

Konferansen startet søndag. Ifølge Hammerstad kan man ta imot over 1700 mennesker på møter samtidig. Det er plass til 1200 i selve møtesalen, mens 500 kan følge møtene via storskjerm i andre saler.

Kjente karismatiske stortalere står nærmest i kø for å entre talerstolen hos Levende Ord på Kråkenes.

Flere enn Elton John

— Flere av talerne på konferansen samler flere mennesker i sine hjemland enn Elton John, hevder Hammersland.

De to mest kjente vekkelsespredikantene er amerikaneren Steve Hill og svenske Ulf Ekmann. Hill, som gjester Bergen onsdag, har ledet den såkalte Pensacola-vekkelsen i Florida, der fem millioner mennesker skal ha besøkt menighetens hans på fire år. Ekmann har i mange år ledet den omstridte Livets Ord-menigheten i Uppsala i Sverige. Ekmann blir i Bergen under avslutningen av den ukelange konferansen neste helg.

Også Wilfred Lai fra Kenya er vant til de store forsamlingene. Hans menighet har vokst fra 60 medlemmer i 1988 til 20.000 i dag. I hjemlandet holder Lai møter i et telt med plass til 10.000 mennesker, på søndager fyller han det tre ganger, forteller Hammerstad.

Regjering og Storting

Også regjeringen er representert med talere på Kråkenes. Både utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle møter som talere.

Sommerkonferansen er organisert med undervisning i kristne trosspørsmål om formiddagen. Om kveldene samles man til store oppbyggelses- og vekkelsesmøter. En dag er satt av til et helbredelsesmøte, og en dag er satt av med fokus på Israel.

Daglig arrangeres det egne aktiviteter for barn. Hver dag mønstrer menigheten 200 frivillige medarbeidere for å kunne gjennomføre konferansen.