— Nå har vi late dager med isspising, bading og avslapning. Det er det eneste som står på planen, sier Vidar Tysseland (20).

Sammen med Martin Tysseland (11), Sondre Tysseland (15) og Eirik Tyssland Lieng (16), var han på kveldsbading ved Bjørkheim i Samnanger i går.

Stedet går for å ha det varmeste badevannet i Hordaland, og badegjestene rapporterer om målinger som viser mellom 22 og 24 grader.

— Jeg håper dette været varer en god stund til. Dette er utrolig mye bedre enn i fjor, sier Vidar fornøyd.

Han jobber som tømrer, men har hatt fri i nesten hele sommer.

— Akkurat nå er det helt perfekt å være hjemme. Det er ingen som klager på varmen, sier Tysseland.

- Varmt på jobb

For ikke å smelte, tilbringer guttene mesteparten av sommeren i vann.

— Det er deilig å få kjølt seg ned, men du blir varm igjen nesten med en gang du kommer på land, sier 20-åringen, som priser seg lykkelig over at han ikke jobber.

— Det hadde vært varmt nå. Jeg må nesten håpe det blir litt dårligere vær når jeg skal tilbake på jobb, sier Tysseland.

Ved Vervarslinga på Vestlandet lover de enda varmere badevann.

— Sjøtemperaturen vil fortsette å stige til slutten av august og kanskje ut i september, sier meteorologikonsulent Magnus Anglevik.

32,3 grader på Voss

Vestlendingene har fått merke at det ikke bare er i vannet det er varmt. Også luften er glohet.

På Voss ble det på lørdag målt 32,3 grader - den høyeste temperaturen i Hordaland hittil i år. Både Voss og Stord har hatt tre dager på rad med over 30 grader, noe som er ekstraordinært, ifølge Anglevik.- Selv om det har vært høye temperaturer de siste dagene er det fortsatt litt igjen til rekorden fra kjempesommeren i 1889. Da ble det målt 34 grader på Voss, forteller Anglevik.

Norgesrekorden for juli er på 35 grader og ble satt i Flekkefjord 14. juli 1897. Denne ble tangert 21. juli og 22. juli i 1901 i henholdsvis Oslo og Trondheim.

Rekorden uansett måned er fra Nesbyen i Buskerud den 20. juni 1970 med 35,6 grader.- Det var varmt før også, slår Anglevik fast.

Nesten ny rekord

Også i Bergen har det vært rekordvarme de siste dagene, med en topp på lørdag, da det ble målt 30,9 grader. Det er den femte høyeste temperaturen som er målt i Bergen noensinne.

— Det er ikke ofte det er over 30 grader her. Slike temperaturer er faktisk bare observert 15 ganger tidligere i historien.

Varmerekorden er fra 1947 og er på 31,8 grader. Denne ble tangert sommeren 2003. I går var det 29,6 grader i Bergen.

Selv om det melder fint vær også de nærmeste dagene, er det lite trolig at varmerekordene vil bli slått.

— Mange ting må klaffe for at det skal skje, sier Anglevik.

Juli 2008 er hittil den 9. varmeste julimåneden siden målingene startet. Og ettersom finværet fortsetter, kan plasseringen bli enda høyere, kanskje helt opp blant de fem varmeste.

— Sommeren har vært helt fantastisk. Det har vært varmt og lite nedbør. 82,7 millimeter er langt under normalen på 148, sier Anglevik.

Hvor varmt er det i vannet hos deg? Bruk kommentarfeltet under!

Sævig Rune