Tidligere Tertnes Kro har de seineste månedene gjennomgått en stor forandring, og lørdag klokken ett åpnet det populære spisestedet igjen, nå som Tertnes Kina Restaurant.

Eierne Chun Ming Choi og Jian Min Li har arbeidet hardt med å gjøre spisestedet klart til åpningen, og innvendig er mye annerledes enn før. De to spisestuene har fått et kinesisk preg, med tradisjonelle kinesiske bilder, lamper og dekorasjoner. Gulver er skiftet, og gardiner, bord og annet inventar er skiftet ut. Over inngangsdøren utvendig, er det kommet opp et skinnende nytt skilt.

– Det har vært veldig mye arbeid med å gjøre dette klart, og vi er fornøyde med hvordan det er blitt. Nå håper vi bare folk vil finne seg til rette, og spise hos oss, sier en strålende fornøyd Jian Min Li, bare minutter før åpningen.

Lang erfaring

Chun Ming Choi er kjøkkensjefen på Tertnes Kina Restaurant. Han har lang erfaring. I 15 år har han nemlig vært sjef på den populære restauranten Yang Tse Kiang på Torget i Bergen. Til sammen har han 25 års erfaring med tradisjonell kinesisk kokkekunst.

– Han er veldig flink, og vi håper at mange vil prøve den kinesiske maten. Det virker som unge mennesker i Norge er veldig åpen for å spise kinesisk mat, og det er bra. Vi har tro på at det vil bli godt besøkt, sa konen Jian Min Li, da Åsane Tidende besøkte restauranten for en måneds tid siden.

Raspeballer

Tertnes Kro har vært godt besøkt i en årrekke, og har hatt tradisjonell mat på menyen. Menyen består også i dag av tradisjonell mat, nå fra Kina. Kjøkkensjef Chun Ming Choi serverer mange spennende retter, som and i hvitløk— og chilisaus, kongereker med akajunøtter og lammekjøtt med svartpeppersaus.

– Det er mye godt å velge mellom, og vi håper selvsagt at folk vil prøve den kinesiske maten. Vi har også noen norske retter på menyen, som kylling og karbonader. Hver torsdag har vi raspeballer, opplyser han.

Suksess

Allerede et kvarter før åpningstid, dukker det opp mennesker utenfor kinarestauranten lørdag. Flere Tertnes-beboere er nysgjerrige på hva som står på menyen, og de lover å komme tilbake senere for å spise.

– Vi er veldig spente på hvordan dette blir mottatt, sier Jian Min Li, idet klokken nærmer seg åpningstid. På kjøkkenet er Chun Ming Choi allerede i gang med å forberede grønnsaker og sauser til dagens gjester.

Og dagen blir en stor suksess for de to restauranteierne. Mer enn hundre gjester finner i løpet av dagen veien til de pent pyntede bordene på Tertnes Kina Restaurant, og første åpningsdag kan trygt kalles en stor suksess.

– Det har vært veldig travelt og hektisk, men vi er glad, veldig glade. Veldig mange har kommet i dag, og vi gleder oss til dagene som kommer, sier en sliten Jian Min Li til Åsane Tidende, etter at dørene er lukket for dagen.

GOD START: Mer enn hundre gjester fant veien til Tertnes Kina Restaurant åpningsdagen.
Andreas Isaksen
TRAVELT: Chun Ming Choi fikk en travel dag på kjøkkenet.
Andreas Isaksen
NYTT: Et skinnende nytt skilt er satt opp.
Andreas Isaksen
TRADISJONER: Restauranten er pyntet med tradisjonelle kinesiske dekorasjoner.
Andreas Isaksen
SPENNENDE: Mer enn hundre spennende retter står på menyen.
Andreas Isaksen