For enten Time Warner Entertainment Company og den britiske forfatteren J. K. Rowling liker det eller ikke: Nordhordland namsrett slo tirsdag fast at Time Warner har tapt saken mot Multimedia Import AS og dets innehaver Stefan Hilt (22) fra Osterøy om rettighetene til domenenavnet harrypotter.no

Timer Warner forsøkte å få tilgang til domenenavnet på internett gjennom en midlertidig forføyning under henvisning til en såkalt sikringsgrunn. Tross alt er det Warner-navnet som står sentralt når Harry Potter gjør verdenssuksess også på filmlerretet. Og J.K. Rowling har gitt Warner de fleste Harry Potter-rettigheter, både i filmbransjen og leketøybransjen m.m.

Skadet Potter?

Dessuten har Warner ment at ostringen Stefan Hilt har skadet omdømmet til Harry Potter, og begrenser inntektene til Time Warner gjennom å benytte domenet harrypotter.no.

Nordhordland namsrett er imidlertid ikke enig. Det heter i kjennelsen: «Det er ikke sannsynliggjort at det fra web-siden til Multimedia Import AS selges uautoriserte Harry Potter-produkter. Det må således legges til grunn at samtlige produkter som selges under domenenavnet er innkjøpt gjennom Time Warners offisielle salgskanaler, og Time Warner får derved en andel av salget.» Namsretten mener heller ikke at Hilts web-side skader ryktet til varemerket Harry Potter.

Vil han selge?

Stefan Hilt jublet over kjennelsen tirsdag, og sa umiddelbart etterpå at han og Warner er i samme ærend: Tilby det markedet vil ha, nemlig Harry Potter.

Han uttrykker også skuffelse over at giganten gikk rettens vei for å få domenenavnet harrypotter.no. Med det antyder han at han kanskje hadde vært interessert i et salg. Nå vil han imidlertid utvikle nettstedet videre, og ser på det hele som en langsiktig investering. Det hører med til historien at ostringen har sikret seg en rekke domenenavn, og at han har vært i retten i den forbindelse før. Blant annet mot Playstation 2. Den gang jublet han ikke så mye.