ROY HILMAR SVENDSEN — Han ble tatt i Vaksdal etter at noen hadde observert ham sovende i den stjålne bilen, forteller politiførstebetjent Jan Nevland ved tyveri- og brannavsnittet i Hordaland politidistrikt.

Mannen har etter hvert gjort seg til et kjent navn hos politiet på Østlandet, og muligens var det årsaken til at han kjørte vestover etter å ha stjålet en bil i Lillestrøm rett før helgen.

Uten at det hjalp ham noe særlig. Mandag kom bergenspolitiet over den stjålne bilen med 34-åringen inni. Dermed bar det rett i arresten for biltyven.

Om mannen var dypt skuffet over å bli tatt, eller om han ikke likte seg i Bergen, er uvisst. Men uansett ville 34-åringen vekk fra byen - raskest mulig.

— Tirsdag ble han løslatt etter at vi var ferdig med å avhøre ham. Kort tid etter, i 16-tiden, forsvinner en bil fra Fløenbakken. Den finner vi igjen i Vaksdal rundt to timer senere. Da ligger tyven og sover i bilen, opplyser politiførstebetjent Nevland.

— Var han på vei hjem?

— Ja, jeg er redd for det, sier Nevland.

Turen gikk nok en gang til arresten, og 34-åringen fikk dermed ufrivillig utvidet sitt opphold i Bergen med ytterligere en dag. Onsdag ble østlendingen løslatt på nytt, og politiet håper nå at de slipper å se ham igjen på en stund.

— Vi håper å få mannen stilt for retten og dømt så fort som mulig, men slikt tar dessverre tid, sier Nevland.