Tre uker tok det å samle inn 36.000 kroner til blomster i Byparken. Men så fikk vi kjeft av en østlending, som sponset med 500 kroner fra Oslo. Hun mente bergenserne bør skamme seg som ikke bidrar til å skrape sammen 600.000 blomsterkroner. Vips, dagen etter rullet 55.000 kroner inn fra to firma — pluss mange hundrelapper fra privatpersoner.

— Vi har ikke fått telt opp pengene som er kommet inn de siste dagene, men har fått mange henvendelser, sier Ingebjørg Høyland fra Salgs- og Reklameforeningen i Bergen fornøyd. De tok initiativ til aksjonen etter kommunens budsjettkutt.

Fjordkraft AS bidrar med 30.000 kroner. Utfordringen fra gartneren i Oslo bidro sterkt til å åpne lommeboken.

— Noen av de ansatte så det i avisen, og mente at vi også burde gi noe. Vi trengte ingen betenkningstid, sier informasjonssjef Jeanne K. Tjomsland, og håper dette kan sette fart på kronerullingen.

Det lille firmaet Brødrene Nelsons Frø AS i Fyllingsdalen bidrar med 25.000 kroner, i tillegg til at de vil dele ut gratis frø til skoler og barnehager.

— Vi liker å se at det spirer og gror. Hvordan skal barn og voksne i byen glede seg dersom det ikke gjør det, sier presseansvarlig Monica B. Thorsen.

Parksjef Sissel Lerum setter stor pris på folks giverglede.

— Dette var gledelig å høre. Det må bety at folk skjønner betydningen av blomster i by'n, stråler Lerum.

Med beløpet som er samlet inn, kan Grønn etat skaffe stemorsplanter rundt Musikkpaviljongen slik at man unngår svart jord der det ikke er tulipaner.

Kontonummeret til Salgs- og Reklameforeningen i Bergen er fremdeles 9521.08.06351.