Fredag måtte Åge Lønningdal hente flere sikkerhetslenker hos grossisten. Da var han tom. Hver eneste dag siden mandag har han solgt minst 10-15 sikkerhetslenker det vanligvis knapt går noen av.

Til sammen har Lønningdal, som driver Flåten Jernvare rett ved Amfi Os, solgt rundt 50 stykker siden drapet på Hilda Feste (98).

— Salget eksploderte. Eldre folk blir jo redde. Og andre også, sier Lønningdal.

Familier og eldre

Søndag kveld ble den 98 år gamle kvinnen drept i sitt hjem i Os sentrum. Ifølge Lønningdal, er det både familier som kjøper til sine eldre familiemedlemmer og seg selv.

— Usikkerheten er den verste. Jeg tror mange er på vakt. Det har ikke vært så mangt som har skjedd her, sier Lønningdal. Han kjente selv drapsofferet. Hun kom fra Heggelandsdalen i Os, han selv fra Lønningdal.

Mange brukte ikke låse dørene sine om nettene. Det har endret seg, sier han.

En person i 40-årene er pågrepet for kikking og for å ha sendt slibrige meldinger til flere kvinner, men han er ikke siktet for drapet. Politiet sjekker ham mot drapet. De kan holde på ham til mandag før han eventuelt må bli fremstilt for videre varetektsfengsling.

Alle er utsolgt

Det er tre jernvarebutikker i Os. De to har ikke tall for hvor mange som er gått - men lageret er tomt hos begge. Flere ventes i neste uke.

— Vi er utsolgt. Vi har bestilt inn mer, sier Stian Kvåle ved S. Tvedt AS.

Også såkalte dørspioner, slike kikkhull du kan montere i ytterdøren, er blitt etterspurt ved Jernia Sælen i Os sentrum.

— Det har vært mer salg av dem, sier Marie Hilda Sælen Larsen i Jernia Sælen.