Larsen omkom da paraglideren hans havnet i en høyspentledning i Svorkmo i Orkdal.

Den unge mannen var elev ved Torshus folkehøyskole på Fannrem i Orkdal. Onsdag formiddag var han en del av en gjeng på 14 elever og en lærer som skulle paraglide ut fra åssiden Høgberget i Berbu i Orkdal.

– De fem første elevene som hoppet ut, landet uten problemer. Mannen som omkom, hoppet som nummer seks. Han skal ha fått problemer med den ene vingen og kjørte rett inn i en høyspentledning, forteller Arve Nordtvedt, lensmann i Orkdal og Agdenes til NTB.

Prøvde å varsle

Høyspentledningen har en styrke på 22.000 volt. Paraglideren ble hengende i ledningen, før læreren og medelever fikk ham ned. Han døde på stedet.

– Vi har grunn til å anta at det var strømmen som tok livet av ham, sier Nordtvedt.

Politiet fikk melding om ulykken like over klokken 11.

Den ene læreren som var med på utflukten, sto nede på landingsstedet og ventet på elevene som kom ned. Læreren skal ha hatt radiokontakt med alle elevene, og skal ha forsøkt å varsle eleven om at det var noe galt med vingen på paraglideren i det han hoppet ut.

– Læreren skal ha forsøkt å få ham til å avbryte hoppet, forteller Nordtvedt.

Det er foreløpig uklart om skolen vil være strafferettslig ansvarlig for ulykken. Skolen har en egen ekstremsportlinje med navnet «Høyt og lavt», der paragliding er en del av aktivitetene som tilbys.

Avhører elever Politiet skal i kveld avhøre to medelever av den omkomne 22-åringen. Avhør av den ansvarlige læreren vil bli foretatt torsdag.

— Skolen har et ansvar for at skoleaktiviteter foregår i forskriftsmessige og trygge former. Det er ingen grunn til å tro at så ikke var tilfelle. Vi er likevel nødt til å foreta rutinemessige undersøkelser, sier lensmann Arve Nordtvedt.

Kriseteamet i kommunen ble tilkalt etter ulykken. De bisto onsdag ettermiddag elever og lærere ved folkehøyskolen. Mange av medelevene ble vitner til ulykken.

Vegard Eggen, Adresseavisen