GURO ISTAD

Når regnet hamrer ned uten tanke for høstferierende skolebarn og foreldre, er det kanskje lett å drukne i fortvilelsen. Men det er slett ikke nødvendig. Tilbudene er mange — også innendørs i høstferien.

Høstferie fra øst

Marte Esmark (2) har tatt turen til Akvariet i Bergen, sammen med pappa, onkel og sine søskenbarn. Trygt og tørt plassert inne kikker hun gjennom glasset på selene som svømmer forbi i bassenget utenfor.

— Hihihihihihiiiiii!

Marte hviner idet en sel svømmer tett forbi henne.

Toåringen har fått besøk av to kusiner fra Østlandet i ferien. Onkel Frode Kristiansen er på bergensbesøk med sine to døtre, Ida (13) og Emilie (9).

— Ida har vært på Akvariet før. Da hun var tre år, forteller Frode.

Men det husker ikke Ida noe fra. Hun har mest lyst til å bruke høstferien til shopping. Lillesøster Emilie derimot, lar seg begeistre av selene, sammen med kusine Marte.

— Vi skal ut og se på den nye selungen etterpå. Og på at de blir matet og sånn, sier hun, før hun peker og utbryter til kusinen sin:

— Åh, så du den eller?

Barna i fokus i ferien

Frode Kristiansen smiler oppgitt over ferieværet, men fortviler ikke. Til nå har de kun rukket å besøke et kjøpesenter og Akvariet.

— Vi tar det på sparket. Både store og små har jo fri, sier han.

Men barna er absolutt i fokus i ferien.

— Ja, vi må finne på litt ting.

Familien har en del å velge i. Bergen er full av innendørsaktiviteter for de høstferierende. Så lenge en har paraplyen klar mellom slagene, ligger flere tørre, morsomme og koselige høstferieaktiviteter foran ferierende familier.

VÅTT INNE, VÅTT UTE: Emilie Kristiansen (9) og kusinen Marte Esmark (2) fryder seg over selene som svømmer forbi i bassenget utenfor. Akvariet i Bergen er bare ett av flere steder som har tilrettelagt ekstra aktiviteter for barna i høstferien, med blant annet teaterforestilling, høytlesning og natursti.<br/>Foto: GIDSKE STARK