— Vi meldte oss på heiagjengkonkurransen fordi vi ikke var så sikre på å vinne løpingen, innrømmer en smånervøs Eva Breivik Stigen like før stafetten starter.

Men bare en time etter viser det seg at osingene ikke hadde noe som helst å frykte. For på tiden 4.14,3 knuste klassens utvalgte åtte sprekinger alle de elleve andre klassene i det 1600 meter lange heatet.

— Vi er selvsagt fornøyd med seier, for det eneste vi har øvd er to minutter i gymmen i går. Da øvde vi på vekslingene, sier Jan Ole Johannessen som var andre mann ut i løypen.

Rent bord

Martin Tysseland som løp den sjette etappen, er ikke i tvil om hvorfor nettopp Os gikk av med seieren.

— Vi hadde det lille ekstra, pluss at vi hadde den beste heiagjengen, mener Tysseland.

Og det var ikke bare Tysseland som syntes at 8D hadde den beste heiagjengen. For til tross for knallhard konkurranse fra de elegante dansejentene fra klasse 8D på Rå ungdomsskole, var det Os som ble oppropt som vinnere etter nøye vurdering av Hildegunn Dyrkollbotn og Ingrid Hauge, fra idrettslinjen på Stend videregående, og daglig leder i Hordaland friidrettskrets, Jan-Arle Sletten.

Laget liv og røre

— Vi så etter den gjengen som laget mest liv og røre. Os vant fordi de var veldig flinke, hadde kledd seg ut, hadde et godt heiarop og gode akrobatiske kunster, og så ut til å ha forberedt seg godt, sier en imponert Sletten. Han sendte de 25 klassekameratene fra Os ut i ellevill jubeldans etter dobbel førsteplass, men at heiagjengen hadde øvd mye ville de ikke ha på seg.

— Nei, vi begynte å øve for bare tre dager siden i gymmen, og mange av elementene fant vi på her, nå nettopp, sier Synne Hellevang Berg.

— Men vi driver en del med dette på fritiden ellers da, skyter Julia Abrahamsen inn.

Sletten er glad for å se at rekordmange ungdommer hadde funnet veien til Skansemyren onsdag og torsdag.

— Tinestafetten øker hvert eneste år. I fjor hadde vi 515 lag, i år hadde vi 540. Det viser at vi er godt likt, og mange sier at de gleder seg til å komme igjen år etter år, sier Sletten.

Nielsen, Rune
Nielsen, Rune