Den gamle Ørnen på 12 etasjer er nøyaktig den samme. Men denne gang er nybygget vendt mot Lars Hilles gate og har fått et nytt nabobygg på åtte etasjer med ytterligere 21 leiligheter pluss næringslokaler i første etasje.

Prosjektleder Erik Hammer hos Veidekke Eiendom og Helge Schjøtt hos Ørnen Fabrikker mener prosjektet har hatt godt av ekstra-runden som fylkesmannen påførte dem.

— Vi oppdaget nemlig at kommunen var iferd med å utarbeide en ny trafikkplan for området, som vi har innrettet oss etter, forklarer Hammer.

I følge planen blir Lars Hilles gate stengt for trafikk mellom Bjørns gate og Strømgaten. Det betyr at gaten bak Ørnen-bygget blir gatetun. Derfor er utbyggingen nå snudd slik at baksiden vender mot trafikkmaskinen og Bygarasjen.

Vendt mot Lars Hillesgate ligger også nybygg nummer to, som gjør at Ørnen-prosjektet nå utgjør totalt 107 leiligheter.

— Hvordan harmonerer dette høyhuset med høyhusmeldingen som politikerne står i ferd med å vedta?

— Vi ligger innenfor, sier Erik Hammer og viser frem en sirkel på høyhuskartet.

I forrige runde var 82 av 86 leiligheter solgt da fylkesmannen krasjlandet prosjektet. Samtlige kjøpere har fått pengene igjen.

— Har de forrige kjøperne fortrinnsrett denne gangen?

— Ingen slike avtaler er inngått, men vi har jo selvfølgelig en kundedatabase og vil ta hensyn til forhistorien hvis det blir rift om leilighetene, sier Schjøtt.

Om vel et år fra nå kan det være klart for byggestart, hvis den administrative og politiske behandlingen går som smurt.

OPP AV ASKEN: Ørnen er tilbake, denne gang med planlagt gatetun i Lars Hillesgate og et nyttt nabobygg på åtte etasjer.