— Lysten til å gå tilbake på jobb er heller laber, medgir 22-åringen.

Ved firetiden i morges slo ransmannen til på ny mot Mix-kiosken i Kong Oscars gate. Nok en gang brukte den kortvokste raneren paraply og finlandshette, og nok en gang var det 22 år gamle Ørjan Hauge som sto bak disken.

— Det var akkurat samme stemme, og de samme ordene. Jeg er sikker på at det er samme mann. Men denne gangen brukte han ikke lekepistol, sier Hauge.

Ransmannen fikk med seg et mindre pengebeløp, en del tobakksvarer, samt 1900 kroner som Hauge akkurat hadde vunnet på kioskens spilleautomat. Deretter forsvant han ut døren, og stakk av i retning jernbanestasjonen.

Politiet har sikret seg videoopptak av raneren, men etterlyser vitner som kan ha sett noe interessant.

— Ransmannen var mørkt kledd, brukte finlandshette og snakket gebrokkent norsk, sier politiførstebetjent Carl Petter Leganger ved volds- og sedelighetsseksjonen i Hordaland politidistrikt.

Leganger utelukker ikke at ransmannen kan være den samme som slo til for to uker siden, men presiserer at politiet også undersøker andre teorier.

Butikkekspeditøren selv priser seg lykkelig for at han selv kom uskadd fra det siste ranet.

— Jeg var sikker på at han kom for å ta meg, på grunn av ting jeg sa om ham i pressen etter forrige gang. Var jeg redd da, så var jeg livredd nå. Hjertet stoppet et par sekunder, medgir Hauge.

I motsetning til sist, akter 22-åringen ikke å gå tilbake på jobb i kveld.

— Nå skal jeg ha meg noen dagers sykemelding, så får jeg se hva som skjer.

Både familien min og kjæresten har bedt meg om å slutte i jobben. Og hvis jeg skal være ærlig, så er lysten til å gå tilbake på jobb nå heller laber, sier Hauge.

PARAPLYRANEREN: Her er raneren filmet av overvåkningskameraet i Mix-kiosken under ranet 5. mai.
FOTO: KNUT STRAND