— Det er et enormt engasjement lokalt, over hele landet. Normalt får vi 100 nye Facebook-medlemmer i uka. Nå har vi fått 600. Det forteller litt om engasjementet for de jordskjelvrammede, sier markedssjef Bernt G. Apeland i Røde Kors til NTB.

Han forteller at Røde Kors-frivillige over hele landet er mobilisert og gjennomfører bøsseaksjoner denne helgen. Bøsseaksjonene vil pågå også neste uke.

— Haiti trenger all den hjelp landet kan få. Det at ordførere over hele landet nå engasjerer seg er imponerende, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors.

1 krone per innbygger

Flere kommuner, blant dem Vågan kommune i Lofoten, har besluttet å bevilge 1 krone per innbygger i kommunen til arbeidet i Haiti gjennom Røde Kors.

— Det er jo en stor tragedie som har skjedd i Haiti, og en stor katastrofe for et folk som Vågan kommune har hatt samarbeid med ved to anledninger. Vi har faktisk vært vertskap for fredsforhandlingene i forkant av de demokratiske valgene som skjedde i Haiti, forteller ordfører Hugo Bjørnstad.

Rindal og Åfjord i Sør-Trøndelag har gitt 10 kroner per innbygger til Røde Kors, og oppfordrer alle andre kommuner til å gjøre det samme.

I Aust-Agder har Gjerstad kommune gjort det samme og er stolte av at de er første kommune i sitt fylke som bidrar.

Også i Tønsberg i Vestfold og Flesberg i Buskerud har ordførerne stilt seg i spissen for bøsseaksjoner til inntekt for Røde Kors.

Redd Barna: 5,2 millioner

Også til Redd Barnas hjelpearbeid strømmer pengene inn. Søndag formiddag hadde organisasjonen samlet inn totalt 5,2 millioner kroner til jordskjelvrammede i Haiti, forteller markedssjef Tove Hauge i Redd Barna til NTB.

Og i Tromsø har Prosjekt Haiti, som driver den norske skolen Petit Troll i Port-au-Prince, var aktiv gjennom hele helgen med flere frivillige bøssebærere i sving.

Fredag hadde arbeidsgruppen i Tromsø hadde fått inn 167.000 kroner på kontoen, forteller Kristine Andreassen, uformell leder for prosjektets arbeidsgruppe i ishavsbyen.

— Over helgen håper vi å mobilisere nettverket vårt, blant annet studenter, vennskapsskoler og bedrifter som tidligere har støttet oss, til å stille flere frivillige bøssebærere, sier hun.