Krangelen, som er beskrevet som «en veldig lei sak for Lærdal», ser nå ut til å være avsluttet. På kommunestyret i lærdal i dag, ba ordfører Arne Sanden (Ap) om unnskyldning, skriver Sogn Avis.

Han innrømte å ha opptrådt uakseptabelt mot rådmann Bent Arild Grytten, og lovet bot og bedring.

— Jeg forstår at det er kommunestyret som har ansvaret for rådmannens ansettelsesforhold i kommunen, og som ordfører hadde jeg ikke fullmakt til å be rådmannen om å vurdere sin stilling, sa Sanden, ifølge Sogn Avis.

Striden mellom de to begynte da ordføreren plusset på økonomiplanen med 70 millioner kroner, uten å informere rådmannen. Grytten kritisterte ordføreren, noe som førte til at Sanden ga rådmannen valget mellom å be om unnskyldning eller levere sin oppsigelse.

Krangelen førte til at politikerne i Lærdal så seg nødt til å innkalle til krisemøte for drøye to uker siden. Gruppelederne i de politiske partiene ga også kraftig refs til ordføreren.

— Dette har påført både ansatte, Lærdal kommune som organisasjon og bygden vår ekstra byrder. Jeg ser i ettertid at jeg burde ha lyttet til de rådene jeg fikk i denne saken, sa Sanden, ifølge Sogn Avis.