• Et stort tap for hele Øygarden, sier varaordføreren.

Ordfører i Øygarden, Otto Harkestad, er død. Han ble 61 år gammel. Ordføreren ble funnet død i sitt hjem mandag kveld.

Harkestad var ordfører for Arbeiderpartiet i to perioder — først fra 1989 til 1995. Deretter tok han fatt på seks år som varaordfører. Han begynte sin andre ordførerperiode i 2011.

Entreprenør og bussjåfør

Harkestad hadde fagbrev som platearbeider fra BMV i Solheimsviken. Han jobbet lenge i farens entreprenørselskap, og også som bussjåfør og næringsutvikler. Han har hatt en rekke politiske verv opp gjennom årene.

I en pressemelding fra varaordfører Anne-Grethe Solbakk opplyser kommunen at all politisk aktivitet i kommunen blir stanset inntil videre.

— Dødsfallet kombrått og uventet, og blir opplevd som et stort tap for hele Øygarden. Vi uttrykker vår dypeste medfølelse med familien, skriver varaordføreren.

Hun er sterkt preget av det uventede dødsfallet.

— Dette er bare en veldig, veldig trist dag for oss alle sammen. Men selvfølgelig mest for familien og de aller nærmeste. Det viktigste nå er at de blir godt ivaretatt, sier Solbakk.

- Åpen og imøtekommende

Hun beskriver Harkestad som en populær ordfører, som var godt kjent for de fleste innbyggerne i kommunen.

— Han var en veldig omgjengelig og hyggelig kar, åpen og imøtekommende. Kontordøren hans sto åpen for dem som ville prate med ham til enhver tid.

Kommunestyret i Øygarden skulle egentlig ha møte i morgen.

— Det er utsatt. Vi kommer nok ikke til å ha noen politiske møter før nyttår. Nå konsentrerer vi oss først og fremst om det som må ordnes praktisk, med begravelse og med å ta vare på dem som trenger det. Så får vi ta fatt i politikken når vi får summet oss litt, sier varaordføreren.

Det vil bli lagt ut en kondolanseprotokoll i rådhuset på Rong klokken 12 tirsdag, og det blir flagget på halv stang fra alle kommunale bygg.

DØDE BRÅTT: Ordføreren i Øygarden, Otto Harkestad, gikk bort mandag.
Ørjan Deisz (arkiv)