Sluttresultatet for årets tv-aksjon er så langt en million svakere i Hordaland sammenliknet med i fjor, da Atlasalliansen samlet inn penger til funksjonshemmede i fattige land.

I går kveld var resultatet 8,9 millioner i Hordaland. Det utgjør 24,18 kroner for hver og en av oss. I Sogn og Fjordane, som troner øverst på landsstatistikken, var det seint i går kveld gitt 34,02 kroner per hode.

Nedgangen til tross; Mona Helen Tveit, aksjonsleder i Hordaland er veldig fornøyd med resultatet.

— Vi regner dessuten med at sluttsummen vil krype høyere. Mange var ute på tur da bøssebærerne kom og vil ganske sikkert bruke givertelefonen, sier hun.

Stolt

Yonata Belay er også fornøyd:

— Jeg er stolt av å være med på denne aksjonen sammen med både kronprinsesse Mette-Marit og tusenvis av barn, sier han.

Belay vokste opp med en far som i 22 år arbeidet for Redd Barna. Blant gatebarn, tiggere, barna på søppelfyllingen i Addis Abeba og som administrator.

Faren ble arbeidsledig da det siste prosjektet han jobbet for ble avviklet. Engasjementet for de svakeste har han tatt med seg i arbeidet for hiv-smittede barn, forteller sønnen og viser frem bilder fra sommerens opphold i landet han ble født.

Yonata Belay har bodd i Bergen i ni år. Til Norge kom han som flyktning i 1992. Her har han involvert seg i Redd Barna og tok i går sin tørn som bøssebærer i Fana.

Spanderte overtiden

I går kveld var BT sammen med Belay innom Sparebanken Vest, som var hovedsentral for innsamlingen i Bergen.

Blant større bidrag til årets aksjon er 87.000 kroner fra ansatte i Sparebanken Vest, som avsto fra å føre overtid og lot pengene går til årets tv-aksjon. Mange av de samme ansatte tok sin tørn i opptellingen i går kveld.

— Imponerende, mener aksjonsleder Bente Tjore i banken.

I Bergen endte opptellingsresultatet på 3,8 millioner. Det er 18,94 per innbygger - noe som plasserer Bergen midt på treet blant de store byene.

Landets åttende mest gavmilde kommune er Eidfjord, der sluttsummen ble 113,47 per hode.

På landsbasis var innsamlingsresultatet 111 millioner kroner.

Givertelefonen har nummer 82044010. En oppringning der koster 175 kroner.

OPPTELLING: For hver tusenlapp lyder et jubelrop i banklokalene. Fra venstre teller Merethe Dognøy, Irene Jakobsen, Mads Didriksen og Elin Heimnes, mens Yonata Belay følger med.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN