Episoden skjedde en mandag ettermiddag i Nordfjord i august i fjor. Da mannen kom til huset til kvinnen, tente han på og kastet molotovcocktailen mot husveggen. I Fjordane tingrett forklarte 37-åringen at målet var å true en annen person til å komme ut av boligen.

Ett års fengsel

Retten mener at handlingen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt. Mannen ble dømt til ett års fengsel, hvorav 90 dager er betinget, for dette tilfellet og flere andre lovbrudd.

Blant annet ble han dømt for å ha slått en kvinne i april i fjor. I følge sin egen forklaring slo han kvinnen flere ganger med flat hånd, ristet henne og presset henne ned på sengen.

Samme måned mottok han også diverse alkoholholdige drikkevarer, selv om han visste at disse var stjålet fra Nordfjord hotell.

Fradømt førerkortet for alltid

I mai stjal han en personbil, som han kjørte uten førerkort. Mannen er tidligere fradømt førerkortet for alltid. Han kjørte også en personbil i ruset tilstand i august. Dessuten ble han dømt for narkotikabruk og for å ha stjålet diverse gjenstander fra en bobil i august.

I retten erkjente 37-åringen seg skyldig i alt han var tiltalt for. Han er tidligere domfelt 13 ganger, sist i desember 2005. Blant annet er han dømt for å ha kjørt i ruset tilstand tre ganger, noe retten fant skjerpende.

Tatt på fersk gjerning

Han blir i dommen karakterisert som «en av de mest iherdige gjengangerne» av de kriminelle. 37-åringen fikk honnør for å ha gitt en uforbeholden tilståelse, men retten bemerket at han var tatt på fersk gjerning ved de fleste lovbruddene.

I tillegg til fengselsstraffen, må mannen betale erstatning til flere parter på til sammen 8.500 kroner.