Da styret for Innovest fikk Deloitte-rapporten på bordet, valgte de å si opp avtalen med Arne Godal, som har ledet selskapet siden starten for 16 år siden.

Godal godtar ikke oppsigelsen og har svart med søksmål.

Verken styreleder Eivind Hansen eller Godal ønsker å uttale seg om innholdet i søksmålet. Det vil heller ikke Jan Ohldieck, Godals advokat.

— Vi håper fortsatt på en minnelig ordning, er alt Ohldieck vil si.

Arne Godal (bildet), som driver eget firma, har vært innleid på deltid som leder av selskapet.

arnegodal.jpg

— Maktkamp

Eivind Hansen sier følgende om oppsigelsen.

— Arne Godal har gjort en viktig jobb for Innovest over mange år. Vi har sett at selskapet står overfor nye utfordringer og vi ønsket å få inn ny daglig leder, sier Hansen.

Etter det BT forstår vil Godal hevde at alle rutiner i selskapet har vært åpent diskutert i styret for Innovest.

Et hovedankepunkt i Deloitte-rapporten er at forskerne via sin konto i Innovest har videre fullmakter til pengebruk enn de har i sin stilling i Helse Bergen.

Dette er egentlig en maktkamp mellom forskerne og administrasjonen på sykehuset og universitetet, sier kilde til BT.

Mange midlertidige

I administrasjonen til Innovest i Møllendalsveien jobber det bare åtte personer. Men i offentlige registre står selskapet oppført med over 200 ansatte i 2011.

Det skyldes at de ulike forskningsprosjekter engasjerer forskere og støttepersonell som har hatt arbeidsplass på sykehuset, men ikke ansettelsesforhold i Helse Bergen. Mange har hatt slike midlertidige stillinger i årevis. En del slike prosjektansatte er nå overtatt av Helse Bergen. Ifølge Hansen er dette et av problemene som styret har tatt fatt i.