ANNE MYKLEBUST ODLAND

— Vi har holdt på med oppryddingen etter lynet i et år. Det har vært både vanskelig og farlig å ta ned stolpene og uendelig mye boss å samle sammen - svidde kabler, forvridd aluminium, smeltet bly, forteller "radioamatør" Øystein Ask.

Det var nettopp radioamatørene i Bergen som brukte relèstasjonen og senderen, som blant annet gikk tapt under lynnedslaget og brannen på Ørnafjellet i fjor. Mange husker kanskje oktoberdagen i fjor da lynet herjet.

— Det brakte noe voldsomt. Det var en enorm utladning da lynet slo ned, på Lyngbø føltes det som om en bombe slo ned over oss, forteller Ask.

Ny på Rundemanen

Radioamatørene tok på seg oppgaven med å rydde branntomten. Firmaet T-Connect, som eide brakken og installasjonene på Ørnafjellet, lovet i gjengjeld å erstatte radioamatørenes relèsender. En slik ny "repeater" er nå montert på Rundemanen.

— Det har vært mer arbeid med oppryddingen enn vi trodde, men er nå glade for at oppdraget er utført. Turgåere finner en hyggeligere plass når de kommer til topps på Ørnafjellet nå, sier Ask og legger til: - Den nye senderen på Rundemanen er dessuten ikke bare til gagn for egen hobby, men til nytte for samfunnet. Den brukes blant annet i nødsambandstjenesten som Radioamatørene driver, sier Ask.

HJELP FRA HELIKOPTER: Hans Christian Haaland (t.v) og Lars Magnar Stølen var med på dugnaden i helgen, da Radioamatørene i Bergen - med god hjelp fra et helikopter - fraktet bort siste rester av boss etter lynnedslaget på Ørnafjellet i fjor.<p/> FOTO: ØYSTEIN ASK