Tirsdag ettermiddag satt Cathrine Hansen (13) på sykkelen på vei hjem fra en badetur. Plutselig hørte hun et skrik, og så smalt det. Det neste hun husker er at hun ligger på bakken.

— Jeg ble helt slått ut, og da jeg våknet hadde jeg veldig vondt i armen, i bena og i bakhodet, sier hun.

Den unge syklisten forteller at hun ikke så mannen komme.

— Han bare skrek at vi skulle flytte oss. Sånne syklister tror at de eier veien, og forventer at alle skal styre unna, sier hun.

Anmeldte hendelsen

Da Cathrines mor, Dorthe W. Hansen, kom til stedet var den mannlige syklisten i ferd med å samle sammen sykkeldeler som hadde falt av i sammenstøtet. Han så også ut til å være skadet, og var blodig i fjeset.

Da Hansen spurte om de skal bytte navn og telefonnummer, ville ikke mannen det.

— Jeg kunne ikke bruke mer tid på å få navnet hans der og da, siden min datter var veldig dårlig og trengte lege med det samme, sier Hansen, som dagen etter anmeldte hendelsen til politiet.

- Dårlig sikt på sykkelstier

Ulykken skjedde på gang- og sykkelstien som går fra Lagunen og utover mot Stend. Rett før ulykkesstedet er det en skarp sving, slik at sikten for den som kommer derfra er dårlig.

— Syklistenes landsforening oppfordrer alle syklister til å være forsiktige, spesielt i uoversiktlige situasjoner. Man må avpasse farten etter forholdene, sier Einar Johan Grieg, i landsforeningens lokallag for Bergen.

Han synes det er leit å høre om Cathrines skader.

— Dessverre er det bygget mange farlige løsninger på sykkelstiene i dette landet, sier han.

Grieg skulle ønske at sykkelstiene ble utformet på en bedre og tryggere måte.

— Vegvesenet er for lite opptatt av at det skal være god sikt. Jeg vil ha sikt høyere på agendaen, for å hindre flere ulykker, sier han.

- Ta hensyn

— Det som gjelder generelt i trafikken er at man må ferdes hensynsfullt, sier Arne Sangolt, politiførstebetjent i trafikkseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon.

Sangolt kjenner ikke til dette tilfellet, men understreker at trafikkreglene også gjelder for syklister.

— De svakeste trafikantene skal jo beskyttes mot dem som er større og kraftigere. Barn skal kunne ferdes trygt på gang- og sykkelstier. Jeg skjønner at folk har det travelt, men man må likevel ta hensyn, sier han.

Uheldig familie

Familien Hansen synes å være spesielt uheldige i møte med syklister. I fjor ble Hansens yngste sønn på ti år påkjørt bakfra av en ung syklist da familien var ute og gikk på tur på den samme gangstien.

— Gutten min ble forslått, men ingenting alvorlig, sier hun.

Datteren Cathrine må nå gå med gips på armen i seks uker.

— Nå får jeg ikke badet i sommer, og ikke får jeg syklet på den nye sykkelen min heller, sier hun.