— Vi skal gå i gjennom alle muligheter for hvordan vi kan sikre både sjåfør og passasjerer bedre. Mange av tiltakene vi allerede har snakket om, kan være vanskelig å få til, men vi skal snu på hver stein, sier Bjørn Ragnar Østbye, daglig leder i NOR-WAY bussekspress.

Går sammen

Det er NOR-WAY bussekspress som sammen med blant annet NHO transport, Yrkestrafikkforbundet og Transportarbeiderforbundet skal bidra til arbeidet og kartleggingen. Det ble avgjort på et møte tirsdag formiddag.

— Alle som har kompetanse på dette feltet, er velkommen til å bidra til dette felles arbeidet, hvor vi alle har felles interesse: å forbedre sikkerheten, sier Østbye.

Han vil likevel understreke at man nok ikke kan gardere seg hundre prosent mot slike hendelser.

— Dette er en samfunnsproblem som handler om mer enn sikkerhet på norske busser. Det handler også om helse, innvandringspolitikk og psykriatri. Det går nok flere udetonerte bomber der ute, sier Østbye.

Ikke farlig å ta bussen

Østbye håper at passasjerer som skal kjøre med NOR-WAY bussekspress de kommende dagene, ikke blir redde og engstelige på grunn av det som har skjedd.

— Mange vil nok tenke på det, men det er trygt å ta bussen. Siden sist gang vi hadde en slik hendelse, har nesten hundre millioner av mennesker kjørt med norske ekspressbusser. Denne hendelsen er svært spesiell, og ekstremt tragisk, sier han.