• Det er en lettelse å komme hjem igjen, sier Trude Drevland, mannen Odd og datteren Therese.

I går kom de tilbake fra Kanariøyene, som tirsdag ble utsatt for det verste uværet i manns minne.

Annerledes ferie

— Det ble en rimelig annerledes ferie enn vi hadde tenkt oss. Det siste døgnet var tøft. Dagen før vi reiste hjem var vi i tvil om vi i det hele tatt kom oss tilbake igjen til Norge, sier Høyrepolitiker og korpsentusiast Trude Drevland til BT i ankomsthallen på Flesland. Hun og ektemannen, forsvarsadvokat Odd Drevland, forteller om ganske dramatiske tilstander da uværet stod på som verst tirsdag.

— Busser og taxier kom ikke frem. Folk kom ikke frem. Det var gjørme over alt, palmene lå flate og folk hadde lagt sandsekker foran husene for å unngå vannet, sier familien Drevland, som synes det er godt å være tilbake til normalt regn og åtte varmegrader i Bergen.

Godt humør

Trude, Odd og Therese Drevland, som var i Maspalomas like ved Playa del Ingles, tror likevel de kom heldig fra uværet i forhold til andre. De synes ikke de har hatt uflaks.

— Nei da, vi har gjort det beste ut av det, sier familien.

De fleste som ankom Bergen med flyet fra Las Palmas i går så ut til å være i godt humør.

Far og sønn Per Arne Hatlem og Arne Hatlem var i alle fall svært fornøyd med den to uker lange ferien de hadde vært på. Men også de opplevde kaotiske forhold det siste døgnet.

Vann inn i leiligheten

— Det begynte natt til tirsdag klokken 03.00 om natten. Vi bodde i Puerto Rico, og merket uværet ved at det begynte å sive vann inn i leiligheten. Det rant nærmest elver i veien og asfalten var vekk. Et tykt lag med sørpe lå alle steder, sier Per Arne Hatlem til BT.

Far og sønn - som dro på guttetur alene for første gang - ble fortalt at det ikke hadde vært verre uvær på stedet de siste 26 årene.

— Langs stranden var alt stengt. Restaurantkjøkkenene var overfylt av vann. På veiene hadde steiner rast ned fra skråningene, sier far og sønn Hatlem.

3,5 dager med sol

Selv om ikke været har vært det beste, har de da blitt brune i fjeset. De synes det er godt å komme hjem nå. Men ikke først og fremst på grunn av uværet.

— To uker er nok uansett, sier Per Arne Hatlem.

Onsdag var det lettere overskyet og regnbyger på Kanariøyene, men i dagene som kommer er det meldt sol og 24 grader pluss. Turene til Lanzarote, Tenerife og Gran Canaria går som normalt.

GODT Å KOMME HJEM: Ferien ble ikke helt slik som familien Trude, Odd og Therese Drevland hadde tenkt seg. Men de gjorde det beste ut av ferieoppholdet likevel. I går kom de hjem igjen til Bergen.
Foto: Helge Sunde