• Hadde han truffet oss foran, kunne det gått skikkelig galt, sier mannen i 50-årene. Med tre barn i bilen møtte han bilist som sovnet bak rattet.

Bergensmannen i 50-årene var på vei hjem fra påskeferie i 15-tiden søndag ettermiddag.

I den lånte Volvo-SUV-en har han med seg søsteren fra Bergen og hele hennes familie. Blant dem tre barn i alderen to til åtte år. Den to år gamle jenten og moren hennes (37), skal snart stå omtalt i en pressemelding fra Helse Bergen.

Dyttet inn i fjellsiden

På E16, hovedveien mellom Bergen og Oslo, skjer det: De er ved Vangsvatnet, mellom Bulken og Voss sentrum. Mot dem kommer en hvit stasjonsvogn.

Jeg snakket med han som kjørte i oss på sykehuset. Han unnskyldte seg

Mann fra Bergen i 50-årene, fører av Volvoen

Det påskefølget i Volvoen ikke vet, er at føreren av den motkjørende bilen, en mann i slutten av 70-årene, dupper av bak rattet. Det forklarte den eldre mannen til politiet etter ulykken.— Det skjedde så raskt. Jeg fikk en hvit vegg rett mot meg på venstre side. Bilen traff oss på venstre side foran og dyttet bakparten av bilen inn i fjellsiden, forteller bergenseren i 50-årene.

— Jeg rakk ikke en gang borti bremsepedalen.

Like etterpå ser ikke bergensmannen noen ting, han har hodet begravd i airbager. Han kommer seg ut av bilen og skjønner hva som er skjedd.

— Selvfølgelig var det dramatisk. Da jeg så bilen etterpå... Den ene døren fikk jeg ikke opp. Bilen er trolig totalskadet.

- Unnskyldte seg

Til alt hell gikk det relativt bra. Alle kommer seg ut av Volvoen på egen hånd. Søsteren til bergensmannen og hennes 2 år gamle datter får konstatert lettere skader på Voss sjukehus.

De fem andre som var involvert i smellen, inklusiv føreren av den motkjørende bilen, skal ha sluppet unna uten fysiske skader.

Vi må prate nærmere om dette i morgen. Da kommer nok reaksjonene

— Jeg snakket med han som kjørte i oss på sykehuset. Han unnskyldte seg, sier bergensmannen i 50-årene.

Mannen i 70-årene fikk førerkortet midlertidig beslaglagt på stedet.

- Veldig små marginer

— Det er snakk om veldig små marginer. Hadde han truffet oss foran, kunne det gått skikkelig galt. Og jeg er veldig glad jeg hadde den bilen jeg hadde, og ikke en mindre bil, sier bergensmannen i 50-årene.

I 21-tiden søndag var han og de fem andre i følget på vei med drosje til Bergen.

— Nå er vi bare glade for at det gikk så pass bra. Vi må prate nærmere om dette i morgen. Da kommer nok reaksjonene.

- Får man noen nye tanker om marginene i livet etter en slik hendelse?

— Det får vi tenke på i morgen.

STORE SKADER: Også den motkjørende bilen fikk store skader i kollisjonen. Til alt hell slapp alle de syv involverte unna uten alvorlig personskade.
ANDREAS BJØRØY