Auksjonen vil fungere nærmest som et opphørssalg. Alt av gammelt militærutstyr etter Forsvarets flybase skal vekk. Det blir flere hundre paller med gjenstander, og auksjonsansvarlig Jarle Myhre kan friste med det alt fra ullsokker til digre lastebiler.

— Her blir massevis av klær, men også kjøkkenutstyr og ski. Og mange kjøretøyer.

Skulle man ønske et 50-liters melkespann, får man det. Er man i manko for solide soveposer og telt, finnes det også. Pluss haugevis av regntøy og gummistøvler.

Også verktøy legges ut for salg, og man kan skaffe seg både spader, økser, slegger og spett - samt hele verksteder.

— Vi har aldri auksjonert bort hele verksteder før. Verksteder med dreiebenker, slipemaskiner, elektriske sager og mye mer skal under hammeren, sier Myhre.

Kjøretøyene består av lastebiler, traktorer, beltevogner, campingvogner, traktorer og ulike vogntog.

— På en tilsvarende auksjon i Bodø i fjor høst gikk en lastebil for hundre kroner! Det kan skje igjen, tror Jarle Myhre.

— Det er denne ene sjansen folk har. Noe er ubrukt og annet er litt brukt, men vi har ikke lagt ut noe søppel. Ikke noe er ødelagt eller i dårlig stand.

Hele 500 par ski skal vekk. Det er solide treski fra 50- og 60- tallet det er snakk om. Skiparene er lite brukt eller ubrukte. De fleste har hele tiden befunnet seg på Flesland.

Tøyet er ubrukt eller vasket. Det gjelder undertøy, sokker, feltskjorter og gamle pelsfrakker.

— Skulle folk heller ønske å lage sin egen ordentlige skigard, av ski - har de også muligheten til det, sier major Myhre, som oppfordrer alle til å ta turen til den militære inngangen på Flesland, ved Fjellanlegget, onsdag 21. januar. Auksjonen starter kl. 11, men man kan ta en titt på tingene fra kl. 9.