Med 11 mot fire stemmer gikk fylkesutvalget i dag imot samferdselsutvalgets innstilling i saken om det nye hurtigbåtopplegget i Sunnhordland.

Det betyr at Rosendal får direktelinje til Bergen, mens Bømlo mister flere av sine avganger. Rutetilbudet i Austevoll blir reddet med 1,2 millioner kroner i ekstramidler.

Trekantsambandet ikke nok Ordfører i Bømlo, Inge Reidar Kallevåg, er langt fra fornøyd med vedtaket.

– Vi mister en båt fra Rubbestadneset til Flesland. I tillegg vil båtene ha mindre kapasitet i forhold til passasjerer, og reiseruten blir lengre, sier Kallevåg.

Ordføreren synes det er tragisk at man setter regionene i fylket opp mot hverandre.

– Vi har ingenting imot at Rosendal får direktelinje. Men det må ikke gå på bekostning av andre regioner i fylket.

Fire båter

Det nye hurtigbåtopplegget innebærer at det blir totalt fire båter. En av dem skal settes i ruten fra Rosendal-Os-Bergen, en i lokalrute i Sunnhordlandsbassenget, en i ruten Leirvik-Bergen og en i strekket Austevoll-Bømlo-Bergen. Båtene skal ha 35 knops fart. Den førstnevnte er en ny rute.

Fylkesutvalgets vedtak er i tråd med fylkesrådmannens innstilling. Rådmannen har i etterkant bevilget 1,2 millioner ekstra kroner, slik at rutetilbudet i Austevoll kan opprettholdes.

Dersom ikke det hadde skjedd, ville det gått sterkt ut over beboerne på småøyene når det gjelder transport til og fra skole, jobb, trening og andre kulturtilbud.